Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen depremin ardından yetkililer Uğurlupınar köyünde hasar tespit çalışmalarına başladı. Depremden dolayı çok korkan köylüler ise geceyi dışarıda geçireceklerini söyledi.
Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde, merkez üssü Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Uğurlupınar köyü olan 4.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 12.20 sıralarında meydana gelen sarsıntı yerin 5 kilometre altında gerçekleşti. Deprem başta Bursa olmak üzere İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından yetkililer, 55 hane ve 250 nüfuslu köye gelerek incelemelerde bulundu. AFAD ve jandarma ekipleri de evlerdeki hasarı kontrol ediyor. Musatfakemalpaşa Kaymakamı Yalçın Bulut da köye giderek bilgi aldı.
Öte yandan depremden dolayı köylülerin çok korktuğu ve dışarıda beklediği görüldü. Vatandaşlar, deprem sebebiyle evlerin yaklaşık 7 saniye aralıksız sallandığını söyledi. Depremle ilgili bilgiler veren Kaymakam Bulut, "Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu anda deprem mailindeyiz. Korkulacak bir durum yok. Belirlenen ilk tespitlere göre birkaç evde hasar meydana geldi. AFAD ve jandarma ekipleri incelemeler yapıyor. Net bir rakam söylemek için incelemelerin bitmesini bekliyoruz" dedi.
Evinde çatlak meydana gelen Ayşe Tosun, "Çok şiddetli gürültü koptu. Evin yerinden oynadığını sandık. Çok korktum. İçerideki oğluma seslendim. Hepimiz büyük panikle dışarı çıktık. Allah’a çok şükür korkulacak bir durum yok. Ama geceyi evimizde geçirmeyeceğiz. Depremin ardından eve girdiğimde çatlaklıklar olduğunu gördüm" diye konuştu.
Ayşe Tiren ise, "Hayvanlarımı otlatıp geldikten sonra evimin önünde bir gürültü duydum. Ne yapacağımı şaşırdım. Yere yatıp dua etmeye başladım. Şu anda bile heyecandan elim ayağım titriyor, kalbim hızla çarpıyor" şeklinde konuştu.
(İHA)