Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da 3 gündür devam eden kar yağışı zincir takanlara yaradı. Sabah erken saatlerde zirveye yakın kısımlarda bekleyen zincirciler, yolda kalan araçlara yardımcı olarak para kazanıyor.
Uludağ’a kar yağması zincir takan vatandaşları mutlu etti. Hafta sonunu fırsat bilerek Uludağ’a çıkmak isteyen sürücüler yolların karla kaplı olması sebebiyle hazırlıksız yakalandı. Yol kenarlarında bekleyerek, araçlara zincir takan ve ekmek parası kazanan kişiler ise bu durumu sevinçle karşıladı. Milli Parkların girişinde bekleyen Yusuf Dibap, 30 liraya zinciri kiralarken, ebatına göre 70 ile 100 lira arasında değişen fiyatlar ile sürücülere satıyor. Mesaiye sabah 09.00’da başladığını anlatan Dibap, "Şu an sezon tam başlamadığı için fazla yoğunluk yok. Ama ilerleyen zamanlarda kar olduğu sürece işlerimiz de yoğunlaşacak. Şimdi bile zincirsiz çıkan araçlar yoldan geri dönüp zincir taktırıyor. Yollarda kalan araçlar var hala, mecburen geri dönecekler. Biz bu bölgenin insanıyız. Pek soğuktan etkilenmiyoruz. Herkes de yapmıyor zaten bu işi. Soğuğa alışkın insanlar yapıyor. Ekmek parası kazanıyoruz ne yapalım" dedi.
Hafta sonunu fırsat bilerek İstanbul’dan Uludağ’a gelen bir sürücü, "Bu kadar kar beklemiyordum. Yanımıza zincir de almayınca hazırlıksız yakalandım. Yol kenarında zincir satan arkadaşlarımızdan alarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
(İHA)