Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Gaziantep ziyareti sırasında, "Bu çocuğa sahip çıkamıyoruz" dediği gazi Volkan Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladı.
Aslen Giresunlu olan ve Gaziantep’te ikamet eden Volkan Demir, 19 Haziran 2010’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, Irak sınırındaki Gediktepe Karakolu’na düzenlenen ve 9 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanmıştı. Saldırının ardından, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Gediktepe Karakolu’na giderek inceleme yaptı ve yaralı askerlerle görüştü. Ziyaret sırasında yaralı askerlerden Volkan Demir’in terhisine 50 gün kaldığını öğrenen Orgeneral Başbuğ, dönemin Başbakanı Erdoğan’a, ’terhis süresi kısalan askerleri sınırda görevlendirmeme’ yönünde görüş bildirdi. Bu teklifi duyan Volkan Demir’in, "Arkadaşlarımın şehit olduğu, yaralandığı Gediktepe’de değil 50 gün, bir ömür askerlik yapmaya, dikili taş olmaya razıyım" sözleri Erdoğan ve Başbuğ’u duygulandırmıştı.

ARTIK İŞİ VAR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçen hafta görüştüğü gazi Volkan Demir’e iş sözü vermişti. Bacağındaki şarapnel parçaları nedeniyle sağlık raporu alan Volkan Demir, Fatma Şahin’in talimatıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde işbaşı yaptı.
Gazi Volkan Demir, ayın 22‘si itibariyle işe başladığını belirterek, “Bana 7 gün denmişti ama 6 günün sonunda gerçekleşmiş oldu. Bu sürecin tamamlanmasından dolayı Sayın Belediye Başkanım Fatma Şahin’e teşekkür ederim. Bugüne kadar kendime inancım yoktu. Bir şeyler yapabilir, bir düzen kurabilir miyim diye. Bir aile oluşturabillir miyim diye şüphelerim vardı. Daha sonra bu bütün şüphelerimi ortadan kaldırdılar. Kendimi çok rahat ve toplumun bir parçası olarak görüyorum” dedi.

SIRA EVLİLİKTE
Demir son olarak, “Şimdi iş tamamdır. Bundan sonra hayırlısı ile eş. Nişanlıyım şu an. Evlilik sürecini önümüzdeki günlerde ayarlayacağım. Ben bu nişanlılık sürecine Kaymakamımız ile başlamıştım. Düğünümüzü de Belediye Başkanımız ile birlikte yaparız" dedi.
(İHA)