Sakarya’da Epçeler Mahallesinin bir bölümünde 3 yıldır süren voltaj düşüklüğü sorunu mahalleliyi bıktırdı. Elektronik aletin çalışmadığı mahallede voltaj düşüklüğü sebebiyle Fideci ailesinin evinde yangın çıktı. Seslerini duyuramamaktan yakınan Havva Fideci, suç duyurusunda bulunduğu elektrik dağıtım şirketine olan öfkesini şiire döktü.
Erenler ilçesine bağlı Epçeler Mahallesinin 80 ve 82’nci sokaklarında yaşamını sürdüren vatandaşlar, uzun bir süredir voltaj düşüklüğü sorunu ile mücadele ediyor. Sokağa gelen enerjinin düşük olması sebebiyle çok sayıda elektronik eşyası kullanılmaz hale gelen mahalleli isyan ediyor. Evleri sokağın son kısmında kalan Fideci ailesi ise geçtiğimiz günlerde voltaj sebebiyle çıktığı tahmin edilen yangında maddi zarara uğradı. İki sokakta voltaj düşüklüğü sorunu olduğunu yetkililere bir türlü inandıramadıklarını belirten mahalle sakinleri ise soruna artık çözüm bulunmasını istiyor.
Evleri sokağın sonunda bulunduğu için en az enerjinin kendilerine geldiğini ve bu sorunun üç yıldır devam ettiğini vurgulayan Havva Fideci, birçok yeni cihazının sürekli olarak zarar gördüğünü, en sonda evinin yandığını ve çocuklarıyla birlikte ölümden döndüklerini söyledi.
Evinde çıkan yangının nedeninin ‘Bilirkişi Raporu’ ve itfaiye ekiplerinin yaptığı ‘Yangın Raporu’ ile voltaj düşüklüğü olduğunu tespit ettiren Havva Fideci, elektrik dağıtım şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Evde sürekli korku içerisinde yaşamaktan bıkan ve sesini kimseye duyuramayan Fideci, öfkesini şiire döktü.
Fideci’nin yazdığı şiir şöyle: “Duyuramadım sesimi, duyuramadım duyuramadım bütün yetkililere sesimi. Duyuramadım duyuramadım şu cırtlak sesimi. En sonunda yaktılar ciğerimi, yaktılar kapımı penceremi. Yaktılar en sonunda hayallerimi. Kara bir zindana çevirdiler evimin her köşesini. Şimdi kara duvarlara bakıp bakıp devlet erkanının yetkililerini bekliyorum. Bütün herkese soruyorum, illa cenaze çıkması mı lazımdı. Daha kaç kez daha yanacağım, kaç can yanacak çok mu zor arkadaş trafo derler ne zaman yapılacak”.
(İHA)