Trabzon’un Çaykara ilçesi Karaçam mahallesinde bulunan Balkodu-2 HES tüneli girişinde çığ düşmesi sonucu 1 işçinin ölümü, 4 işçinin ise çığ altında kalması ile sonuçlanan felaketin ardından AFAD çevre illerden de ekipleri bölgeye sevk etti.
Dün geceden itibaren Erzurum ve Bayburt AFAD ekipleri bölgeye ulaşırken, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen özel arama kurtarma ekipleri de bölgeye ulaştı.
Trabzon’dan ilk giden 17 kişilik AFAD ekibi olay bölgesine ulaşmak için yaklaşık 1,5 km’lik yolu iş makinaları ile açarak ilerlerken diğer ekipler şantiye alanında destek ekip olarak bekletiliyor. Bölgedeki olumsuz hava koşulları çalışmaları yavaşlatırken, hava şartları elverişli olduğu takdirde Genelkurmay Başkanlığı’ndan görevlendirilen helikopterler, arama kurtarma operasyonuna havadan destek verecek. Operasyona, AFAD koordinasyonunda 69 kişilik bir ekip ve 13 araç katılıyor.
Öte yandan çığ altında kalan ve ölü olarak bulunan HES işçisi Nusret Er’in bölgedeki köylüler tarafından kar altından çıkarıldığı öğrenildi.
(İHA)