Türkiye’nin sandık başına gittiği 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde Diyarbakır’da iddiaya göre zorla vatandaşlar adına oy kullanma işlemi gerçekleşti.
İddiaya göre 70 yaşındaki Ali Baytar, eşi ve iki oğlu ile birlikte oy kullanmak için gittiği okulda önce tanımadığı üç kişi tarafından durdurulduğunu ardından da söz konusu üç kişinin kendisi ve ailesi adına zorla oy kullanıldığını öne sürdü. Yaşlı adam şikayet için ilgili merciilere başvuracağını söyledi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren başlanan oy kullanma işlemlerinde Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde iddiaya göre bazı vatandaşlar adına zorla farklı kişilerce oy kullanıldığı öne sürüldü. İddianın sahiplerinden 70 yaşındaki Ali Baytar öğlen saat 12.00 sıralarında eşi Fatime ve çocukları İdris ve Musa Baytar ile birlikte oy kullanacağı Evliya Çelebi Ortaokulu’na gitti. Baytar ve ailesi okula girişleri sırasında tanımadıkları üç kişi tarafından önce durdurulduklarını belirterek ardından kendileri adına üç kişinin oy kullandığını söyledi. Yaşadıkları duruma karşı çıktıklarını belirten Ali Baytar elindeki tutanakla birlikte şikayette bulunacağını dile getirerek şunları söyledi: “ Üç kişiydiler. Önce biri geldi ve bana ‘biz sizin kime oy vereceğini biliyoruz. Elindeki seçmen kağıtlarını bize ver’ dediler. Ben de onlara önce kızdım ve ‘oy kullanırken kabindeki perde ne işe yarıyor ben kendim oyumu kullanırım. Böyle bir şey kanunda bile yok’ dedim. O sırada dışarda bekleyenler bana dönerek ‘ne olacak bir şey olmaz’ dediler. Daha sonra ben eşim ve oğullarımla birlikte oy kullanmak için sandık başına gittik. O sırada da elimizden seçmen kağıtlarımızı aldılar ve adımıza oy kullandılar. O sırada sandık görevlisi ya da polis görmedim. Görseydim onlara durumu anlatacaktım” diye konuştu.

“BİZİM ADIMIZA HDP’YE OY VERDİLER”
Oğullarının engelli olduğunu eşinin ise korktuğu için duruma sessiz kaldığını söyleyen Ali Baytar, “Ben tekrardan oy kullanmak istiyorum. Belki ben AK Parti’ye, CHP’ye ya da MHP’ye oy verecektim. Onlar nerden bilsinler benim hangi partiye oy vereceğimi. Gittiler HDP’ye oy verdiler. Bundan dolayı şikayetçiyim. Sesimi duysunlar” dedi.
(İHA)