Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, öğretmenlerin layık oldukları itibara, hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartlara sahip olmadıklarını söyledi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Destici mesajında, “Malumunuz insanı diğer tüm varlıklardan farklı ve üstün kılan temel vasıflarından biri öğrenebilen ve öğretebilen bir varlık olmasıdır. Öğrenme sürecinde de insanın en büyük yardımcısı öğretmendir. Bu yönüyle öğretmenlik kutsal bir meslektir. İnsanın insan olmasında öğretmenlik kadar doğrudan etkili olan başka bir meslek yoktur. Lakin ülkemizde toplumun yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu büyük öneme rağmen, 21. yüzyıla hazırlanan Türkiye’nin en büyük zenginliği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, layık oldukları itibara ve hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartlara maalesef sahip değildirler” dedi.

"İVEDİLİKLE ELE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR VAR"
BBP Lideri Destici, “Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olarak bu ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü; sahte övgülerin dizileceği, boş vaatlerin verilip, heyecanlı nutukların dinleneceği gün olmaktan öteye taşıyıp bir muhasebe günü ve hedeflerin gözden geçirildiği bir gün olarak ele almamız gerektiğini düşünüyorum. Milli eğitimin ve öğretmenlerimizin o kadar çok problemi var ki; esasında bunların hepsi ivedilikle ele alınması gereken hususlardır” ifadesini kullandı.

"350 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR"
“Yıllardır ülke yönetimine gelen her iktidar partisi gibi, 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümeti de Türkiye’yi eğitim-öğretimde çağ atlattığı iddiasını ileri sürmekte lakin bu iddianın gerçek hayatta karşılığının olmadığı da apaçık ortadadır” diyen Destici, şöyle devam etti:
“Bunun en önemli göstergesi öğretmen açığının zirve yaptığı bir dönemde yaşanan ve yaşatılan istihdam sorunudur. Öğretmen açığımızın ilkokulda 82 bin 867, ortaokulda 116 bin 461, ortaöğretimde ise 32 bin 163 olduğu Türkiye’de öğretmen açığını sorun olarak görmekten uzak bir MEB anlayışıyla karşı karşıyayız maalesef… Çünkü şu anda 350 bin ataması yapılmayan öğretmenimizin bu ihtiyaca rağmen ataması yapılmamakta, öğretmen istihdamı sanki eğitimin dördüncü, beşinci meselesi gibi görülmektedir. Ülkemizin öncelikli problemi olan bu öğretmen açığı sorunu ise, ücretli/sözleşmeli öğretmenler eliyle kapatılmaya çalışılmaktadır. Onlar da her an kapının önüne bırakılma korkusuyla görevlerini sürdürmektedirler.”
(İHA)