Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecini devam ettireceklerini belirterek, "Ama teröre ve teröriste haddini bildirecek, bir tek vatandaşımızın burnunu kanatmayacak tedbirlerimizi de almamız gerekiyor” dedi.
Kastamonulular Derneği üyelerinin buluştuğu toplantıda istikrar vurgusu yapan Mehdi Eker, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dikkati çekti. Medeniyetimizin şehirlerinin kan ağladığını belirten Eker, “Ankara’yı da ağlatmaya çalıştılar. Bunlarla mücadele etmenin yolu tek başına bir güçlü iktidardır. Bundan dolayı 1 Kasım kader seçimidir” diye konuştu.
Türkiye’nin en önemli sorunlarının istikrarlı bir hükümetle çözümlenebileceğini de belirten Eker, “Bu sorunların en önemlisi Kürt meselesi ve terör sorunudur. Çözüm sürecini barış bu topraklarda kalıcı hale gelene kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Ama teröre ve teröriste haddini bildirecek, bir tek vatandaşımızın burnunu kanatmayacak tedbirleri almamız gerekiyor. Bunun için güçlü bir hükümetle yolumuza devam etmemiz, güçlü reformlarla bu süreci sürdürmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Tarım politikalarına da değinen Eker, Türkiye’nin 4 milyar dolar ihracattan 18 milyar dolar ihracata ulaştığını belirterek şunları söyledi:
“Türkiye sınırlarını kapatsa, hiçbir yerden gıda almasa, kendi kendine yetebilecek durumda. Buğday üretimimiz bu yıl rekor düzeye ulaşarak 22.5 milyon tona ulaştı. Sırf muhalif duygularla Türk çiftçisine hakaret ediyorlar. Türk çiftçisinin ulaştığı nokta gurur vericidir.”
(İHA)