Mersin’de babalarından paralarını alamadıklarını iddia eden 3 kardeşin, babalarına ait iş yerini ateşe vermesiyle ilgili olarak konuşan baba Halil C., “Bugünkü olayın nedeni ‘Niye Diyanet’e bağışladın bize vermedin’den çıktı" dedi.
Edinilen bilgiye göre olay, öğle saatlerinde Camişerif Mahallesi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan bir nakliye firmasında meydana geldi. İddiaya göre, babalarına ait iş yerinde birlikte çalışan Murat, Metin ve Fırat K. adlı kardeşler, şirketin sahibi olan babaları Halil C. ile alacak verecek meselesi yüzünden tartıştı. Çıkan tartışma sırasında kardeşlerden biri eline geçirdiği sallama tabir edilen bıçakla etrafa tahditler yağdırdı. Ardından iş yerini ateşe verdi. Yangın kısa sürede tüm iş yerini sarınca, 3 kardeş canlarını kurtarmak için pencereye çıktı. Kardeşler, pencerede de etrafa bağırıp çağırmaya devam etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmaları sürerken, elinde sallama bulunan kardeşlerden biri, babasına olan öfkesini dile getirmeye devam etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınırken, öfkeli kardeşler ise polis tarafından bulundukları yerden indirilerek gözaltına alındı.

“İŞ VERİYORUM, KAÇIYORLAR”
Olayla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan baba Halil C., çocuklarının bugüne kadar hiçbir iş yapmadığını belirterek, "İş veriyorum, kaçıyorlar. Destek vermediler. Askerlik masraflarını verdim, askerlik yaptılar. Getirdim buraya daire aldım. Evlendirdim. Hanımları var. 3 çocuğum var. 2 çocuk burada, 3. çocukta Kastamonu’da Radyo ve Televizyon Bölümünü okuyor. Ben vasiyet hazırladım. Ben ölünce artık ne kalırsa Diyanet Vakfı’na kalacak. Bugün ki olayın da nedeni ‘Niye Diyanete bağışladın bize vermedin’den çıktı. Çocuklar babamın üzerine kayıtlı. Ben o zaman 13 yaşında evlendim. 18 yaşında zaten 2 çocuğum vardı. O yüzden üzerime alamadım. Benim halimi görüyorsun. Benim gibi işine baksalardı, bana yardımcı olsalardı, bir baba gözüyle baksalardı. Ben tek başıma çalışıyorum. Ben zaten vasiyetnamede yazmışım, ben ölünce bu miraslar Diyanet’e kalacak. Ben yarın belki değiştirim o benim elimde. Ancak şu anda fikrim değişmedi. Şimdilik aynı şekilde ölünce mirasım Diyanet’e kalmasını istiyorum. Zaten 2 tane ofis, 4 katlı evim ve birde dükkanım var" dedi.
Çocuklarının eşinden ayrıldığı yönündeki iddialarını da yalanlayan Halil C., "Öyle bir şey yok. Nüfustan bakabilirsiniz. Böyle bir şey yok" diye konuştu.
(İHA)