Mersin’in Erdemli ilçesinde, kendisine havlayan köpekten korkup kaçmak isterken yere düşüp hayatını kaybeden Büşra Şeker için okulunda tören düzenlendi. Büşra’nın karnesi, gül ve karanfillerle donatılan sırasının üzerine bırakıldı.
Kocahasanlı Anadolu Lisesi 9-E sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Büşra Şeker önceki gün iddiaya göre, parkta arkadaşlarıyla gezdiği sırada yanına gelen bir köpeğin havlamasıyla korkup kaçmak isterken ayağı takılıp yere düştü. Erdemli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şeker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Karne gününde Büşra’nın ölüm haberi sınıf arkadaşlarını adeta yıktı. Okul önünde ve sınıfında Büşra için tören düzenlendi. Okul bahçesindeki törende Büşra’nın fotoğrafını taşıyan arkadaşlarından Eylül Yurtsever, Büşra’nın onur belgesini, ölen arkadaşı adına teslim aldı.
Sınıfında düzenlenen törende de Büşra’nın sınıf öğretmeni Nurhan Yıldırım, “Benim için meslek hayatımın en zor günü. Yeni bir döneme başlayacağız ancak hepimizin içi buruk. Büşra çok temiz kalpli, güler yüzlü bir öğrencimizdi. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Yapacağımız tek şey onun için dua etmek” dedi.
Büşra’nın hayvanlara ilgisinin olduğunu ifade eden sıra arkadaşı Merve Nur Kaya da, “Daha önceden da köpek besliyordu. Köpekleri çok seviyordu” diye konuştu.
Büşra’nın yakın arkadaşlarından Hürü Şimşek de, “Kötülük yapana iyilik yapan bir insandı. Melek gibiydi. 9-E sınıfının meleğiydi o. Ahirette Allah’ın bir meleği ama, o hep bizim kalbimizde yaşayacak” şeklinde konuştu.
Okul müdürü Sait Kara da üzüntülerini dile getirerek, arkadaşlarından Büşra için dua etmelerini istedi.
Arkadaşlarını kaybetmenin hüznünü yaşayan 9-E sınıfı öğrencileri Büşra Şeker’in fotoğrafını tören sonunda sınıfın başköşesine astı.
(İHA)