51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu nedeniyle Sultanahmet’e çıkan yolların kapatılması vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Kendilerini trafiğin ortasında bulunca araçlarından inerek yürümeye başlayan vatandaşlardan bazıları duruma tepki gösterdi.
51’inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dolayısıyla Sultanahmet’e çıkan yolların kapalı olması sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sultanahmet Meydanı’nda bugün düzenlenen bisiklet turu nedeniyle meydana çıkan Millet Caddesi, Vatan Caddesi ve Kumkapı istikameti ile Fatih’e gelmek isteyen sürücüler kendilerini bir anda trafiğin ortasında buldu. Trafik durma noktasına gelirken, işe gitmek isteyen bazı vatandaşlar araçlarından inerek yürümeye başladı. Toplu taşıma aracını kullanan bir vatandaş da eşi, küçük oğlu ve bebek arabasındaki çocuğuyla yolda kaldı. Otobüsten inen aile, yollarına yürüyerek devam etti.
Duruma tepki gösteren vatandaşlardan biri, “Bisiklet tutunu yapmak için bu günü mü buldular? Daha önceden trafiğin kapanacağını söylemediler. Bu tür etkinlikler İstanbul dışında yapılamaz mıydı? Saatlerce yoldayız” dedi.
Bazı sürücüler ise 1 bucuk saat boyunca trafikte mahsur kaldıklarını söyledi.
(İHA)