İmam Hüseyin Kültür Derneği tarafından düzenlen Aşure ve Matem Programına katılanlar göz yaşlarını tutamadı.
Karapınar Caddesi üzerindeki boş alanda düzenlenen Aşure ve Matem Programına İmam Hüseyin Kültür Derneği Başkanı Mehmet Küçük, Alevi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Cafer Kurtuluş tarafından okunun Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Alevi Dedesi Mahmut Dolaş, kısa bir açılış konuşması yaptı.
Alevi Dedesi Mahmut Dolaş, tutulan Muharrem oruçlarının kabul olması temennisinde bulunarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Alevi Din Alimi Hüseyin Alagöz ise yaptığı konuşmada Kerbela Olayı’nı anlatarak, “Hz. Muhammet (sav) Efendimizin ümmetine Kerbela olayından dolayı başsağlığı diliyorum. Hz. Hüseyin ile birlikte insanlık alemi büyük bir değerini kaybetti. Hz.Hüseyin insanlığı cehalet karanlığından aydınlığa çıkaran meşaledir. İnsanlık alemi Hz. Hüseyin’i tanısaydı, ne yolunu kaybeden, nede belalar içerisinde boğulup giderdi.
Muaviyeler, Hz. Peygamber Mekke’de Peygamberliğini açıkladığı günden beri Hz. Peygamberle savaştılar. Bedir, Uhud, Hendek Savaşları’nı açtılar. Allah’ın izniyle İslam Dini yüceldi.
Muaviye Şam’da kurduğu saltanat yıkılmasın diye dini öyle evirdi, öyle çevirdi ki o zihniyet Kerbela’da Hz. Hüseyin’i katletti. Bize ‘Rafizi’ diyorlar. Bize bu ismi kim taktı biliyor musunuz? Rafizi dinden çıkmış demektir. Dinini terk etmiş demektir. Biz Aleviyiz, Biz Hasaniyiz, Biz Hüseyiniyiz ama Rafizi değiliz. Hz. Ali dinden çıkmışsa, dindar kimdir?” diye konuştu.
Konuşma sonrasında İmam Hüseyin Kültür Derneği’nin oyuncuları tarafından ‘Hüseyinimin Gömleği’ adlı tiyatro sahnelendi. Sahnelenen bu tiyatroda göz yaşları sel oldu. Programa katılanlar bir çoğu göz yaşı döktü.
Program iftar ve aşure lokması dağıtılmasıyla son buldu.
(İHA)