Gaziantep savunmasını ve kurtuluş mücadelesini anlatan Şahinbey Belediyesi Savaş Müzesinde başlatılan genişletme ve yenileme çalışması kapsamında müze yanında yer alan iki binanın kamulaştırması tamamlanarak yıkımına başlandı.
Yılda yaklaşık 300 binin kişinin ziyaret ettiği Savaş Müzesi’ni ve kamulaştırması yapılan bitişik binaların restorasyon çalışmasını yapan Şahinbey Belediyesi, Savaş Müzesini, Milli Mücadele Müzesi olarak yeni yüzüyle birlikte yakın zamanda ziyarete açacak.
Şehreküstü bölgesinde bulunan Gaziantep Savaş Müzesi’nde yapılan genişletme ve yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep savunmasını ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzemizi yılda yaklaşık 300 bin vatandaşımız ziyaret ediyor ve çok küçük geliyordu. Şahinbey Belediyesi olarak savaş müzemizin bitişiğindeki binayı kamulaştırdık. Aradaki duvarı kaldırarak, savaş müzemizi genişlettik ve her iki binamızın restorasyon yenilemesini yaptık. Şimdi de hemen arka kısımda bulunan 2 binanın kamulaştırmasını yaparak yıkım çalışmalarına başladık. Geniş bir alana sahip olan savaş müzemizde böylelikle Etnografya Müzemizde bulunan tüfek ve savaş malzemelerini de sergileme imkanı bulacağız ve bu müzemizin adını Milli Mücadele Müzesi olarak değiştireceğiz. Bununla birlikte Savaş Müzemizin altında bir mağaramız vardı. Mağaramızın altında bir kat daha mağaramız var. Bu iki mağarayı birlikte tekrar açıyoruz. Yakın zamanda yeni yüzüyle birlikte Milli Mücadele Müzemizi ziyaretçilerimizin hizmetine açacağız” dedi.