Özel Sanko Okulları Lise öğrencileri 3. Sanko Gençlik Eğitim Forumu’nu (SAGEF) düzenledi.
4 gün süren SAGEF programı, Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen tören ve takım kurma çalışmaları ile başladı. Türkiye genelinden 14 okuldan 171 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen SAGEF’te öğrenciler, ülkenin en güncel sorunlarına çözüm bulmak için 8 komiteye ayrıldı. Komite çalışmaları ile öğrencilerin tartışma, yorumlama, topluluk önünde konuşma ve akıl oyunları gibi birçok becerilerinin üst noktaya taşınması amaçlandı.
Programın ikinci gününde; Çevre, Kültür ve Turizm, Ekonomi, Sağlık, Güvenlik, Hayvan Hakları, İnsan Hakları ve Dış İşleri konularından oluşan komiteler sorunların arkasındaki nedenleri ve çözümleri üzerine çalışmalarına başladı.
SAGEF programının üçüncü gününde Kar Leoparı unvanlı ve Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk Dağcı olan AKUT Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki foruma konuşmacı olarak katıldı.
"Kendi Everest’inize Tırmanın" diyen Mahruki öğrencilere, kendilerini tanımak, risk almak, hedef belirlemek, kararlılık, olumlu düşünmek, içsel motivasyon, takım çalışması, çok yönlü olmak ve zaman yönetimi üzerine paylaşımlarda bulundu.
Gençlere yaşamlarının her döneminde hedefleri olması çağrısında bulunan Mahruki, “Hedeflerinize yürümek için planlarınızı hazırlayarak hayata geçirmelisiniz. Hedefinize giden yolda engelleri akılcı riskler alarak geçmeniz gerekir” dedi.
Mahruki, sözlerini Atatürk’ün "Hiçbir şeye ihtiyacınız yok, yalnız bir şeye ihtiyacınız vardır. Çalışkan olmak" mesajıyla tamamladı.
Seminer sonrasında SAGEF gazeteci ekibinin, "Özel Sanko Okulları’nı nasıl buldunuz?" sorusuna Mahruki, “Böyle bir okul İstanbul’da yok. Çocuklarımın yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri önemli, İstanbul’da olsa tek göndereceğim okul Özel Sanko Okulları olurdu” yanıtını verdi.
SAGEF 2015, düzenlenen genel oturumlarda komitelerin raporlarını okumalarının ardından Özel Sanko Genel Müdürü Melike Toklucu’nun kapanış konuşması ile sona erdi. Toklucu, etkinliğe 14 okuldan 171 öğrencinin katıldığını anımsatarak, “Sanko Eğitim Forumu’nda, ülkemizin ve dünyanın önemli sorunları tartışıldı, çözüm önerileri paylaşıldı. Sanko Gençlik Eğitim Forumu katılımcı gençlerin tartışma kültürüne değer katıyor. Tüm katılımcı okulların değerli öğretmenlerine ve gençlerine teşekkür ederim” diyerek, öğrenci ve öğretmenlere katılım sertifikalarını takdim etti.