Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin “Otizm Dostu Şehir” projesi kapsamında, “Otizm Farkındalık Günleri” etkinlikleri devam ediyor. Farkındalık yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, atölyelerle devam ederken düzenlenen otizmli sanatçılar konseri de aileler ve sivil toplum kuruluşlarından büyük ilgi gördü.
Onat Kutlar Salonu’nda gerçekleşen konsere İzmir, Antakya ve Gaziantep’ten katılan otizmli sanatçılar konuklara unutulmaz bir gece yaşattılar. İZOT Müzik ve Otizm Orkestra Şefi Orçun Berrakcan öncülüğündeki orkestra ve korodaki otizmli çocuklar ile gençler bazen solo olarak bazen de koro olarak şarkılar seslendirdiler.
Enstrümanları ve sesleri ile gerçekleştirdikleri performansta, merhum Kayahan için de Kayahan şarkıları okudular. Programın ikinci bölümünde klasik müzik sanatçıları sahne aldı, İzmir, Antakya ve Gaziantep’ten katılan otizmli sanatçılar bazen piyano, bazen de yan flüt eşliğinde dinleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Sürprizlerle dolu gecede, konserin çok özel bir misafiri de sürpriz bir şekilde sahne aldı. "Harika çocuk" olarak başladığı müzik yaşamını dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yaparak sürdüren Türk piyanist Gülsin Onay otizmli sanatçıları tebrik etti.
Seyircileri ve sanatçıları kırmayan UNİCEF Türkiye Milli Komitesi İyi Niyet Elçisi, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay sahnede mini bir konser vererek Gaziantep’ten tüm dünyaya “Otizmin farkındayım” mesajını verdi.
Çok özel çocuklarla, çok özel konuklarla, özel bir konser haline dönüşen gecenin sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları sanatçılara hediyeler takdim ettiler.
YUSUF ÇELEBİ TEŞEKKÜR ETTİ
Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ise, otizmli çocukların farkına dikkati çekmek, farkındalık oluşturmak ve toplumun bu çocuklara karşı daha ilgili olmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.
Başkan Fatma Şahin’in bakanlığı döneminde bu konuyu önemseyerek başlattığı çalışmaların şimdi meyvelerini topladıklarını belirten Çelebi, “Başkanımız, Belediye Başkanlığı döneminde de Gaziantep’i otizm dostu ilan etmiştir. Bu ailelerin sorunlarının hafifletilmesi, bu alanda da otizmin tedavisi olmasa dahi sorunların eğitimle kolaylaştırılacağını belirtmek istiyorum. Bugünün kutlanan değil otizmli bireylerin toplumsal sorunlarının konuşulacağı bir gün olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.