Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında, kentin trafik ve ulaşımındaki sorunlarının giderilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürlüğü’ndeki imza töreninde, şehrin trafik ve ulaşımla ilgili ciddi bir koordinasyon ve güçlü bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Emniyetin trafik bölümü ile Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) kentin trafiğini rahatlatmak için görev alanları içerisinde yoğun bir gayret gösterdiklerine dikkati çeken Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nda bir trafik bölümü oluşturularak, emniyetle yasal olarak hukuk devleti normlarında yapılması gerekenlerle ilgili görev ve sorumluluk üzerine bir protokol hazırlandığını dile getirdi.
Şahin, şöyle konuştu:
“Bu protokolde emniyet teşkilatımızın trafik bölümüyle bizim zabıta bölümümüzde yetişmiş bu konuda hizmet içi eğitim almış trafik zabıta bölümümüz senkronize çalışacak ve emniyet trafiğe yardımcı olacak. Onların çizdiği alanda görev ve sorumluluğunu yerine getirip şehrin ulaşım ağında yaşamı kolaylaştıracak tedbirler almada trafik bölümüne yardımcı olacak. O yüzden bu çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü koordinasyonu sağlayamadığınız zaman yeterince etkin bir çalışma modeli oluşturamıyorsunuz.”
KURUMLAR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA
İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren’in de katıldığı bir toplantıda trafik ve ulaşımla ilgili bir sunum yapıldığını, protokolün altyapısının burada oluştuğunu aktaran Şahin, çalışma modelinin emniyet-belediye işbirliğiyle hazırlandığına işaret etti.
Şahin, vatandaş memnuniyeti ve yaşam kalitesini artıracak örnek bir çalışmayı hayata geçirdiklerinin altını çizdi.
Emniyet Müdürü Gülveren de kent trafiğinin iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için hazırlanan protokolün kurumlar arasında işbirliğine çok iyi bir örnek olacağına dikkat çekti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise Gaziantep’te en önemli sorunun ulaşım ve trafik olduğunu belirterek, birlik ve beraberlikle çözülmeyecek sorunun olmadığını kaydetti.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.