Şehitkamil Belediyesi tarafından Beykent Bölgesinde yol açma çalışmaları devam ederken, bölgede ulaşımın rahatlaması ve yaşanan trafik sıkıntısının giderilmesi içinde Beykent Bölgesinin girişinde yol genişletme ve köprü düzenleme çalışmalarına devam ediliyor.
İlçenin giderek gelişen ve büyün bölgelerinden biri olan Beykent Bölgesinin en büyük sıkıntılarından biri olan yol girişindeki köprülü kavşak ve yolların dar olması nedeniyle Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliği içerisinde yol genişletme ve köprülü kavşak düzenleme çalışmalarına başladı.
Köprüye kadar olan alandan Beykent Bölgesi girişine kadar olan bölge, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzeltilerek, yol genişletme çalışması yapılırken, köprünün diğer kalan bölümü ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalara başlanılacak. Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı yol genişletme ve köprülü kavşağın düzeltilmesiyle birlikte, bölgede ulaşımın rahatlatılması ve trafik sıkıntısının giderilmesi hedefleniyor.
Yol genişletme ve köprülü kavşak düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Fadıloğlu, “Bildiğiniz üzere Beykent Bölgesi giderek büyüyen ve gelişen bir bölge. Beykent 1, Beykent 2, Beykent 3 ve Beykent 4 olarak devam ediyor. Diğer taraftan alt gelir durumuna yönelik olarak, Beykent 4 bölgesinde yaklaşık bin 200 konutun inşaatı da devam ediyor. Hem TOKİ tarafından hem de özel mülkiyetler tarafından yapılan konutlarla birlikte burası yeni bir yaşam alanı oldu. Tabi bilindiği üzere Beykent girişinde bulunan mevcut köprü pek sağlıklı bir köprü değildi. Mevcut alanda da bu yolun genişletilmesi gerekiyordu. Büyükşehir Belediyemiz ile iş birliği çerçevesinde, köprüye kadar olan alanda, aşağıdan yukarıya kadar olan aksı Şehitkamil Belediyesi olarak biz düzenliyoruz. Köprü ile ilgili planlama çalışmaları tamamlandı. İnşallah en kısa sürede Büyükşehir Belediyemiz tarafından da diğer taraf yapılınca, boydan boya hem daha rahat giriş çıkış, hem de geniş bir yol ile yoğunluğu azaltmış olacağız. İnşallah yaptığımız yol genişletme ve köprülü kavşağın düzeltilmesiyle birlikte bölgede ulaşım sorunu sona erecek. Bu konuda çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Milletimize de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.