Eskişehir Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, 18 Mart 2013 tarihinde Eskişehir’de başlattıkları serbest kıyafet eylemini bugün de sürdürdüklerini söyleyerek, Yalova’da hayatını kaybeden Halil Serkan Öz’ün acısını yaşadıklarını dile getirdi.
Basın açıklaması düzenleyen Muammer Karaman, eğitim camiası olarak Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin gözleri önünde azarlayıp sınıftan kovduğu iddia edilen ve daha sonra da kendisi için düzenlenen mitingde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz’ün acısını yaşadıklarını söyledi. Valinin yanlış söz ve davranışlarını sürekli olarak tekrarlayarak eğitimcileri rahatsız ettiğini söyleyen Karaman, “3 Şubat tarihinde Yalova şubemizin yaptığı basın açıklaması ile uygulamaların oluşturduğu huzursuzluğu ‘Eğitimciler Şamar Oğlanı Değildir’ diyerek kamuoyuyla paylaştık. Ancak biz valinin uygulamalarından şikayetçi olurken, o gün okullarda vali tarafından hakarete uğrayan eğitimcilerin sendikamız üyesi olmasından mıdır bilinmez, maalesef sessiz kalınmıştır” şeklinde konuştu.
18 Mart 2013 tarihinde Eskişehir’de başlattıkları serbest kıyafet eylemini bugün de sürdürdüklerini belirten Karaman, “Biz öğretmenlerin eğitim ortamlarının çağ dışı şekilcilik ve dayatmalardan arındırılması için serbest kıyafet eylemi yaparken, diğer sendikaların tümü eylemimize katılan eğitim çalışanları hakkında işlem yapılması için okullara, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine, valilere şikayet yazıları yazıyor, eğitimcilere ceza vermeyen yöneticileri tehdit ediyorlardı” dedi.
VALİ TUNA’YA TEŞEKKÜR
Karaman son olarak, "Yalova’da kaybettiğimiz öğretmenimiz Halil Serkan Öz’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta Yalova’daki öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyorum. Ziyaret ettiği okullarda eğitim çalışanları ile olumlu ve motivasyon arttırıcı diyaloglar kuran Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’ya ise teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.