Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yürüteç yardımıyla yürüyebilen 83 yaşındaki engelli bir vatandaş, oy kullanmak için gittiği okulun merdivenlerini komşusunun desteğiyle güçlükle çıkıp indi.
26. Dönem Milletvekili Seçimleri, oy kullanmak isteyen bedensel engelli ve yaşlı vatandaş için çileye döndü. Çerkezköy’de destek olmadan yürüyemeyen 83 yaşındaki Mehmet Topuz, Fatih Mahallesi’ndeki evinden komşusunun yardımıyla oy kullanacağı 75. Yıl Ortaokulu’na getirildi. Oy kullanacağı sandığın binanın zemin katında bulunmamasına tepki gösteren Topuz, ikinci kattaki seçim sandığına ulaşmak için yine komşusundan yardım aldı.

"AKÜLÜ SANDALYE İSTİYORUM"
Oyunu kullandıktan sonra yine komşusunun yardımıyla merdivenleri inen Mehmet Topuz, "Belediyeden engeli aracı istedim. Ben yaşlı ve kimsesiz biriyim. Bana manuel tekerlekli sandalye verdiler. Benim, o tekerlekli sandalyeyi itecek kimsem yok. Ben belediyemizden akülü tekerlekli sandalye istiyorum" diye konuştu. Topuz’un komşusu ise engelli vatandaşların oy kullanacağı sandıkların zemin katta bulunması gerektiğini fakat hiçbir seçimde bu konuya özen gösterilmediğini dile getirdi.
(İHA)