Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, Türkiye genelinde 2015 yılında ahlak büro amirliklerinin yaptığı operasyonlarda Adana polisi tarafından yayılan "siwinger" operasyonunu en iyi operasyon seçti.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Şubat 2015 tarihinde Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencisi E.Ş. (26) ile sevgilisi E.A.’nın sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden evli çiftlere para karşılığı swinger fantezili fuhuş yaptırdığı duyumu üzerine şüphelileri takibe aldı.
Yapılan takip sonucunda çiftin bir lüks villa kiralayarak Adana’nın yanı sıra Mersin, Kayseri, Osmaniye, Düziçi’nden de evli çiftlere swinger partileri organize ettiğini belirledi. Çiftin, başlarda fantezi amacıyla sosyal paylaşım sitesinden fuhuş yapmak isteyenleri bir araya getirdiği, daha sonra bu amaçla bir villa kiralayarak işi ticarete döktüğü ortaya çıktı. Dönem dönem 20 çifti swinger adlı partilerde bir araya getiren çift, bin lira karşılığı eşleri iş adamlarına sunmaya başladı. Polis bu çeteyi takip ettikten sonra 4 ilde 25 noktaya operasyon yaparak eşlere fuhuş yaptıran üniversite öğrencisi E.Ş. ile sevgilisi E.A. ile birlikte 23 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan 14’ü erkek 9’u kadındı. Şahıslar sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. İlk etapta şahıslardan 15’i tutuklandı. Zanlılardan çoğu ilk mahkemede serbest kalırken E.A.’nın tutukluluğu devam ediyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı 2015 yılında ahlak büro amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonları değerlendirmeye aldı. Yapılan değerlendirmede Türkiye’de ilk olması ve titiz çalışmadan dolayı Adana polisinin yaptığı "swinger" operasyonunu yılın operasyonu olarak seçti. Adana polisi operasyon yaptıktan sonra diğer illerde bu tür fuhuş tuzaklarına karşı dikkatli olmaya başladı.
(İHA)