10. İzmir Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı’nda Türkiye’de ilk kez canlı hayvanların sergilendiği bir hol olacak. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların boy göstereceği hol şu ana kadar Türkiye’de gerçekleşmiş en büyük canlı hayvan sergisine ev sahipliği yapacak.
Orion Fuarcılık tarafından bu yıl 10’ncusu düzenlenen Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı, 12-15 Şubat tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleşecek. Organizasyonun 10. yılında makine-ekipman ve firma stantlarının yanı sıra canlı hayvan sergilenecek. Bir holün sadece canlı hayvan sergisi ve yarışmalarına ayrılacağı fuar şu ana kadar Türkiye’de gerçekleşmiş en büyük canlı hayvan sergisine ev sahipliği yapacak.

KÜLTÜRPARK’TA SON FUAR
11. İzmir Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarının 2016 yılında yeni fuar alanında düzenleneceğini belirten Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, “2016 senesinde 110 bin metrekaresi kapalı 350 bin metrekare yeni fuar alanında Ortadoğu’nun en büyük tarım ve hayvancılık fuarını yapmayı düşünüyoruz. Bu yıl 10.’sunu düzenleyeceğimiz Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı Kültürpark’ta gerçekleştirilecek son Tarım ve Hayvancılık Fuarı olacak. Kültürpark’taki son fuarda ilk kez canlı hayvan holü oluşturulacak. Birliklerimizin organizasyonuyla gelen damızlık büyük ve küçükbaş hayvanlar bu holde sergilenecek ve kurulan podyumda hayvan ırklarının en iyileri boy gösterecek. Türkiye’de ilk kez AB ve ABD’de olduğu gibi profesyonel bir fuar holünde canlı hayvanlar sergilenecek. Bu holde aynı zamanda şu ana kadar en büyük damızlık canlı hayvan sergisi kurulacak” dedi.

FUAR İÇİN BİRLİK OLDULAR
Türkiye’de ilk kez bir fuar holünde canlı hayvan sergileniyor olması sektör tarafından heyecanla karşılandı. Organizasyonda İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve İzmir İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği etkin rol alırken, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ile çok sayıda kooperatif, birlik ve ticaret odası fuarı destekliyor. Holde sergilenecek ve yarışmaya katılacak canlı hayvanların onayını damızlık birlikleri verecek. Fuar alanında stant kuran birlikler burada üyelerini ağırlayacak. İzmir’de birlikler vasıtasıyla hayvan yetiştiricileri ile iyi bir sinerji yakaladıklarını söyleyen Fatih Tan, şöyle konuştu: “İzmir birlikleri ile Kültür Park’ta hayvancılık sektörünü buluşturmak için yola çıktık. Bu yıl kendilerinin destekleriyle Türkiye’nin en kapsamlı canlı hayvan sergisi kurulacak, genetik ıslah çalışmalarını ön plana çıkaracak yarışmalar düzenlenecek.” Amaçlarının adı İzmir ile anılacak dev bir fuarın temellerini atmak olduğunu ifade eden Tan, “Hayvancılık sektörünün kalbi 12-15 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı’nda atacak” dedi.
(İHA)