TAŞERON İŞÇİLERE VERİLECEK İKRAMİYE ÜCRETİ NE KADAR?

Resmi Gazete aracılığı ile bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde taşeron işçilere ikramiye ödemesinin ne kadar olacağı ve ikramiyelerin ne zaman ödeneceğine dair bazı haberler yayımlanmıştı. Buna göre taşeron işçilere ne kadar ikramiye ücreti verilecek? İkramiyelerin 52 günlük olarak verilmesi beklenmekte olup ortalama 2 bin 200 lira ile 4 bin lira arasında ikramiye ücretinin verileceği bekleniyor. Buna göre ikramiyelerin verilmesi için öncelikle işçilerin kamuya geçmesi gerekmekte olup kamuya geçiş işlemleri gerçekleştirildikten sonra parça parça halinde büyük bir ihtimalde 4 parça halinde ikramiye ücretlerinin ödeneceği bekleniyor.

ÖNEMLİ NOT!
Sabah’ta yer alan habere göre verilecek tediye ücretlerinin ilk taksiti 26 Ocak'ta hesaplara yatırılacak. Ancak kadroya geçiş süreci henüz tamamlanmadı. Tamamlanmadığı için de kadroya geçmeyen taşeron işçilere ikramiye henüz verilmeyecek.

İLK TAKSİT 26 OCAK'TA

52 günlük tediye ücretinin ilk taksiti 26 Ocak’ta, ikinci taksiti ise 8 haziranda yapılacak.

YER ALTI İŞÇİLERİNE 24 ARALIK 2018'DE ÖDEME YAPILACAK

6772 sayılı kanunu 2. maddesine göre, maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlara yapılacak ek ödemeler ise tamamı 24 Aralık 2018’de yapılacak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Taşeron işçilerine yönelik verilecek ikramiye ile ilgili Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılan karar Resmi Gazete’de bugün yayımlandı.

MİNİMUM 2 BİN 200 TL

6672 kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan taşeron işçilerine verilmesi planlanan tediye ücretlerinin 2 bin 200 TL ile 3 bin 700 TL arasında değişmesi bekleniyor.

52 GÜNLÜK İKRAMİYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir. İkramiye yeraltında çalışan işçiler için ek olarak bir ikramiye daha eklenir.

KADRO ALINMA TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

Kadro için başvuranları gösteren kesin listeler, 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Başvuranlar, 3 Mart-22 Mart 2018 tarihleri arasında sınava alınacak. Sınavın ardından, 23 Mart-26 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar alınacak ve 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar incelenerek kesin sonuç açıklanacak. Güvenlik soruşturmasıyla birlikte tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'da işi başı yapacak.

 

Kaynak : Akşam