Bursa’da bazı lüks mekanlarda at eti kullanıldığının ortaya çıkması FSM esnafını mağdur etti.
Bursa’da geçtiğimiz günlerde çalınan atların kesilerek merkez Nilüfer ilçesinde FSM’deki işletmelere satıldığının ortaya çıkmasının ardından işletme sahipleri konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. FSM-DER Başkanı Neslihan Binbaş, son çıkan haberlerle birlikte caddeki işletmelerin işinin yüzde 40 oranında azaldığını belirtti. Binbaş, "Basında yer alan ve firma ismi belirtilmeyen kaçak at eti ile ilgili haberler cadde esnafımızı zan altında bıraktı. FSM-DER üyelerinin beklentisi, son yaşanan sürecin bir an önce tamamlanarak kanunen kusurlu bulunanların kamuoyuna açıklanmasıdır. Bursa’da yaşanan süreç göstermiştir ki cezalar caydırıcı değildir. 5 gün içinde aynı soğuk hava deposu aynı suçtan tekrar gündeme gelmiştir. Şahsın açıklaması da Bursa halkıyla eğlenir niteliktedir. Yapılan denetimlerin arttırılması, verilen cezaların caydırıcı olması lazım. Sonuçlar şeffaf olarak açıklanıp, eksiği olan yerler kamuoyuna ilan edilsin. Yoksa bütün esnaf zan altına kalıyor. Bizler ürünleri müşteriye sunan son kuruluşlarız. İşletmelerimizin hizmet kalitesi ve prestiji için öncelikli olarak muhafaza, depolama ve hijyen kurallarına uyuyoruz. Uygun pişirme ve servisin de standart kalitede olmasının önemini biliyoruz” dedi.
Binbaş, “Esnaf olarak yüzde 30-40 gibi ticari kaybımız var Buradaki işletmeler sık sık at etiyle ilgili esprilere maruz kalıyor” şeklinde konuştu.
Dürümcü Bekir Odabaşı ise, işletmelerinde kesinlikle at eti satılmadığını ifade ederek, çıkan haberlerin kendilerini mağdur ettiğini belirti.
(İHA)