CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Gül: "(Çiftlik Bank) Çok titiz bir şekilde soruşturmalar yapılmakta. Bu konuda mağdur olan kişilerin hukuki güvenceleri, hakları nasıl elde edilmesi gerekiyorsa bunun için her türlü çalışma yapılıyor ama öncelikle bizim çok uyanık olmamız lazım, çok titiz olmamız lazım." şeklinde konuştu.

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın ile ilgili konunun yargıya geç intikal ettiğini kaydeden Gül, "Şikayet gelir gelmez yurtdışı çıkış yasağı kondu. Çıkış yasağı konulunca yurtdışında olduğu anlaşıldı" dedi.

Uruguay'da olduğu belirtilen Mehmet Aydın'ın bu ülkeden istenip istenmeyeceği ile ilgili soruya yanıt veren Gül, "O konuda savcılarımız ne gibi imkan varsa ilgili kişi ile ilgili o hususta da gerekli takibatı yapıyorlar" dedi.

PARALAR İADE EDİLECEK Mİ?

Paralar iade edilecek mi sorusuna yanıt veren Gül, "Kayyuma devredilmesi halinde, aktif duran bir takım kaynaklarla mağduriyetler giderilebilir. Bütün enstürmanlar yargı tarafından değerlendiriliyor. Savcılarımız ne gibi imkan varsa o kişi ile ilgili gerekli takibatı yapıyor." diye konuştu.

Memurlar.Net