Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bu karneler, bu notların sadece çocuklarımızın değil hepimizin notları. O notların sorumluluğu bizde" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Avcı, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle, önce Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde daha sonra ise Çağatay İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini dağıttı.
Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaptığı konuşmada Bakan Avcı, Kızılcahamam’a özellikle gelmek istediğini belirterek, 3 boyutlu laboratuar örneğinin hükümetlerinin ve Bakanlığının mesleki ve teknik eğitime verilen önemin göstergesi olduğunu ifade etti.
Eğitim öğretim yılı açılışı törenini de Ankara’da yine bir mesleki ve teknik eğitim okulunda gerçekleştirdiklerini hatırlatan Avcı, "Bununla şunu söylemek istiyoruz ayrıca hükümetimiz, Bakanlığımız mesleki ve teknik eğitimi birinci önceliği olarak görmektedir. Bu hem sayısal olarak böyledir hem de niteliksel olarak böyledir. O bakımdan önümüzdeki, aylarda, yıllarda da mesleki ve teknik eğitimin nasıl mesafe almakta olduğunu inşallah hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİMDE PEK ÇOK DEĞİŞİKLİK OLUYOR. BUNDAN SONRA DA OLACAK"
Mesleki eğitimle ilgili yeni düzenlemelerin de bulunduğu bilgisini veren Bakan Avcı, "Yani hep deniliyor ya , ’eğitim yap boz tahtasına döndü’. Evet. Eğitimde pek çok değişiklik oluyor. Bundan sonra da olacak ve bundan en büyük payı da mesleki ve teknik eğitim alacak" dedi.
Toplumsal beklentilere ilişkin bu mesajın bu okuldan verilmesinin önemli olduğunu bildiren Avcı, herkesin kendi öğrenciliğinden eğer 100 üzerinden not veriliyorsa, 50 ve üzeri notların öğrenciler tarafından alındığını, 50’nin altındaki notları ise öğretmenler tarafından verdiğini bildiğini anlattı.

"50’NİN ALTINDAKİ NOTLARA BAKARAK ONLARA KIZMAYIN. O NOTLARIN SORUMLULUĞU BİZDE"
Velilerin, kendi çocuklukları ve öğrenciliklerindeki bu gerçeği bir kez daha hatırlamalarında fayda olduğunu da kaydeden Avcı, "Bu karneler, bu notların sadece çocuklarımızın değil hepimizin notları. Dolayısıyla 100 üzerinden konuşursak 50’nin altındaki bütün notların sorumluluğu bize ait, çocuklarınızı eğer tebrik etmek istiyorsanız 50’nin üzerindeki notlarından ötürü onları tebrik edebilirsiniz ama 50’nin altındaki notlara bakarak onlara kızmayın. O notların sorumluluğu bizde. Ayrıca göreve başladığım yılda yine böyle bir karne dağıtım vesilesiyle benim adıma açılmış sahte bir hesaptan ama hoşuma giden bir mesaj yayınlanmıştı. O mesajda ’Ey veliler çocukları karneleri yüzünden üzmeyin, hepinizin geçmişteki karneleri Milli Eğitim Bakanlığı’nda var, gerekirse onları açıklarım’" şeklinde konuştu.
Okulun açılışında katkısı olanlara teşekkür eden Avcı, törene katılan TBMM Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler’e de Türkiye genelinde eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

“ÖĞRETMENLERİMİZE ÖNCELİKLE DİNLENMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM"
Öğrenci ve öğretmenlere sağlıklı bir yarı yıl tatili dileyen Avcı, "İnşallah, ikinci dönemde de aynı başarılarının artarak devamını diliyorum. Bütün öğretmenlerimize üstün gayretleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bir ders yılı boyunca bir yarıyıl boyunca çok yoruldular, çalıştılar, dinlenmeyi hak ettiler. Öğretmenlerimize öncelikle dinlenmelerini tavsiye ediyorum , çocuklarımıza da fırsat buldukça dinlenmelerini, eğlenmelerini ara sıra da anne babalarının gözüne girmek için ders çalışıyor gibi yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Bakan Avcı, daha sonra 9/C sınıfı öğrencilerine karnelerini dağıttı. Avcı, karneleriyle birlikte takdir ve teşekkür belgelerini verdiği öğrencilerle sohbet etti.
Karne dağıtılan sınıf öğretmeni öğrencilerden Mehmet Ali Demirel’in bir zayıfı bulunduğunu söylemesi üzerine Avcı, "Mehmet Ali, dil ve anlatımdan, Türkçe, Edebiyat, din kültürü ve ahlak bilgisinden, tarihten, görsel sanatlardan ve hepsinden çok yüksek notlar almış ama fizikçi Mehmet Ali’ye takmış ve not vermemiş. İnşallah ikinci sömestre birlikte alalım onu" diye konuştu.
Törenin ardından, Bakan Avcı ve beraberindekiler, 3D Laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi. Laboratuvar açılışında Avcı, okula ve projeye ilişkin hazırlanan sunumu 3D gözlük takarak izledi.
Bakan Avcı, daha sonra Çağatay İlkokulunda da öğrencilere karne dağıttı.
(İHA)