Almanya’da Tuğçe Albayrak’ın ölümüne neden olan Samel M.‘nin avukatları müvekkillerinin tutuksuz yargılanması talebinde bulundu.
Tuğçe Albayrak, Almanya’da iki genç kızı kurtarmak istediği sırada saldırganlar tarafından aldığı darbe sonucunda yaşamını yitirmişti. Tuğçe’nin yaşamını yitirmesine neden olan Sırp kökenli Samel M.’nin geçtiğimiz günlerde görülen davasında sanığın avukatları, müvekkillerinin tutuksuz yargılanması talebinde bulundu. Tutuksuz yargılanma talebi Alman kamuoyunun tepkiyle karşılanırken Samel’in avukatı, soruşturmanın tutuksuz olarak yapılması haklarının olduğunu ve bu hakkı kullanmak için mahkemeye başvurduklarını belirtti. Talebin üzerine görüşme gerçekleştiren dava müfettişleri, suçunu itiraf eden Sırp gencinin Sırbistan’a kaçma ihtimali olduğunu belirterek bu talebin kabul edilebilir olmadığı yönünde görüş belirtti. Talebin ardından Tuğçe’nin arkadaşları tarafından yapılan açıklamada, Samel’in serbest bırakılması teklifinin mahkeme tarafından kabul edilip görüşülmesinin dahi acı verici olduğu kaydedildi.
İki buçuk aydır tutuklu bulunan 18 yaşındaki Samel’in tutuksuz yargılanması talebi 4 Şubatta görüşülecek. Mahkemenin tutuksuz yargılanma talebini kabul etmesi halinde Samel kısa bir süre sonra serbest kalacak.
(İHA)