KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün bir kez daha bir araya geldi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün bir kez daha bir araya geldi. Saat 10.00 sıralarında başlayan görüşme Lefkoşa’da Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölgede müzakereler için tahsis edilen BM binalarında yapıldı. Toplantıda liderlerin heyetleri ile BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim de hazır bulundu.
Müzakereler kapsamında 12 Ekim’de yapılan son görüşmede liderler “henüz çözümlenmemiş” konuları ele almış, ardından Müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis mülkiyete ilişkin kriterler konusunda çalışma yapmıştı. Müzakereciler 21, 23 ve 26 Ekim’de görüştü. Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 14 Eylül’de yapılan görüşmede ise liderler, müzakereleri 30 Ekim’den sonra yoğunlaştırma kararı almıştı.
(İHA)