Rus Kogalymavia Havayollarına ait bir yolcu uçağının El Ariş kentinde düşmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında uçağın enkazına ulaşıldığı bildirildi.
Rusya’nın Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden hareket eden Rus Kogalymavia Havayollarına ait bir yolcu uçağı ile kalkıştan yaklaşık 23 dakika sonra irtibat kesilmişti. 17’si çocuk olmak üzere 217 yolcusu ve 7 mürettebatı bulunan Airbus A-321 tipi yolcu uçağı başlatılan arama çalışmaları kapsamında El Ariş kentinde tespit edildi. Arama kurtarma ekiplerinin başlattığı çalışmalar kapsamında uçağın enkazına ulaşıldığı ve kurtarma çalışmalarına başlandığı bildirildi. Yetkililer, çok sayıda ambulansın bölgeye sevk edildiğini kaydederken, olay yerine giden yetkililer ise uçağın ikiye bölündüğünü aktardı. Başlatılan kurtarma çalışmaları kapsamında 5 yaşındaki bir çocuğa ait cansız bedene ulaşıldığı diğer yolcuların ise koltuklarında bulunduğu kaydedildi.
Öte yandan, uçakla irtibatın kesilmeden önce pilotun Mısır’ın başkenti Kahire’ye acil iniş için izin istediği belirtildi. Mısırlı yetkililer, uçağın düşürüldüğüne dair herhangi bir verinin olmadığını aktardı. Kuzey Sina Sağlık Servisi ise bölgede olağan üstü hal ilan edildiğini bildirdi. Rusya Acil Durum Bakanlığı ise kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye 3 uçak gönderirken, uçakta bulunan yolcuların akrabaları için acil hat oluşturulduğu bildirildi.
(İHA)