Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anıt mezarı ile Azeri ve Türk Şehitliklerini ziyaret etti.
Türk Şehitliğini ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan Çelik, ”Bu şehitlik tek millet iki devlet olduğumuzun en önemli kanıtlarından biri. Anadolu’dan gelip Kafkas İslam Ordusu bayrağı altında bu toprakları savunmak için şehit olanlar burada. Bu şehitlik bir kere daha gösteriyor ki Azerbaycan ve Türkiye tek bir millettir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da göreve geldikten sonra geleneksel KKTC ziyaretinden sonra ilk ziyaretlerini Azerbaycan’a yaptı. Etrafımızda, İslam dünyasının içerisinde Irak’ta, Suriye’de kardeşler birbirini öldürürken burada kardeşler koyun koyuna yatıyor. Allah hepsine rahmet eylesin” diye konuştu.
Bakan Çelik, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Turizm Bakanı Ebülfev Garayev’le bir araya gelecek. Ömer Çelik daha sonra Azerbaycan’da Türkiye Kültür Günleri’nin açılış törenine katılacak.

TÜRKİYE KÜLTÜR GÜNLERİ
Haydar Aliyev Kültür Merkezinde bugün yapılacak Türkiye Kültür Günleri’nin açılış töreninde İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı, Azerbaycanlı sanatçılar, Devlet Halk Dansları Topluluğu sahne alacak ve Türk Halk Müziğinden eserler seslendirilecek.
Türkiye Kültür Günleri 23-27 Kasım tarihleri arasında Azerbaycan’da düzenlenecek. Türkiye Kültür Günleri Kapsamında Bakü’de, Türk El Sanatları Sergisi (23-27 Kasım), konserler, halk oyunları, tiyatro gösterileri (26-27 Kasım) ve Türk filmleri (25-26 Kasım) gösterilecek.
(İHA)