Türkiye ile aynı gün milletvekili genel seçimi yapılan Azerbaycan’da Türkiye’deki milletvekili genel seçimi sonuçları da basında geniş yer aldı.
Türkiye’deki seçimin her aşamasını sabah saatlerinden itibaren yakından takip eden Azerbaycan basını sonuçları son dakika olarak verdi. Ülkenin en önemli gazetelerinden biri olan “Musavat” gazetesi seçim sonuçlarını ilk sayfaya taşıdı ve "Türkiye’de kritik parlamento seçimleri gerçekleştirdi" ifadelerini kullanarak erken seçimlerden AK Partinin zafer kazandığını yazdı.
Bir diğer önemli gazete olan “Azadlıq” ise seçimleri “Türkiye’de tarihi seçim: AKP galip geldi” başlığıyla duyurduğu haberinde, Tek başına iktidarın 14. Yılına doğru... alt başlığını attı.
Gazete 14 milyon seçmenin seçime gitmediğini belirterek CHP’nin “yerinde saydığını” ve MHP’nin de acı bir sürpriz yaşadığını yazdı.

ÜLKENİN ÖNEMLİ HABER SİTELERİ SON DAKİKA OLARAK DUYURDU
APA haber ajansı,”Türkiye’de yapılan parlamento seçimlerini AKP kazandı" başlığıyla duyurduğu haberinde, partilerin oy oranlarını paylaştı ve AK Parti’nin yeniden tek başına hükümet kuracak oy oranını yakaladığı belirtildi.
Trend haber ajansı, “AK Parti tek başına iktidar” başlığıyla verdiği haberde, 26. Dönem Parlamentosunun belirlendiği seçimde, AK Parti’nin oyların yüzde 50’ye yakınını alarak tek başına iktidar olduğunu duyurdu

YEREL HALK TÜRKİYE’DEKİ SONUÇLARDAN MEMNUN
Azer Hasanov,”Türkiye’deki seçimleri yakından takip ettik. AKP’nin seçildiğine bize sevindik. Türkiye’nin sevinci bizimde sevincimiz. Türk halkını tebrik ediyorum” dedi. Hayal Qasımov ise,”Türkiye’deki seçinle adaletli bir şekilde yapıldı. Çünkü Tükiye’de haklı taraf oy verdiler” diye konuştu.
(İHA)