CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Refah ve huzur istiyorsak bir araya gelmek zorundayız. Bir araya geleceğiz, gücümüzü birleştireceğiz. Gelin bölünmeyelim, bir arada olalım. Bu ülkeye refah ve huzuru getirelim” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde miting yaptı. İzmir 2. bölge ziyaretleri kapsamında Kemalpaşa ilçesinde halka seslenen Kılıçdaroğlu, “Refah ve huzur istiyorsak bir araya gelmek zorundayız. Bir araya geleceğiz, gücümüzü birleştireceğiz. Huzur ve refahı isteyenler çoğunlukta ama farklı partilerin içine girmişiz. Gelin bölünmeyelim, bir arada olalım. Bu ülkeye refah ve huzuru getirelim. Sözüm söz; oy versin vermesin 78 milyon vatandaşımı kucaklayacağım. Yeter artık bıktık kavgadan gerilimden bıktık” diye konuştu.

“HERKES KANDIRIYORSA MEMLEKETİ NASIL İDARE EDECEKSİNİZ?”
Türkiye’nin bütün komşularıyla sorun yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Türkiye bütün komşularla barış içinde yaşasın. Niye hep kavga ediyorsun? Öyle bir hale geldi ki mal satacak ülke yok. Suriye ile kavga ettin, peki Mısır, Libya ile ne işin var? Bunları düzeltmek zorundayız."
Türkiye’yi adım adım gezdiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben yetkiyi saraydan değil sizden almak istiyorum. Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Kim yönetiyor Türkiye’yi? Düne kadar gittiler oturdular masaya ‘çözüm üreteceğiz’ dediler. Sonra 7 Haziran’dan sonra ‘PKK bizi kandırdı.’ Siz çocuk musunuz? PKK sizi kandırıyorsa nasıl ülkeyi yönetiyorsunuz? Sonra ‘paralel kandırdı’, bir başkası ‘Esad kandırdı.’ Herkes kandırıyorsa bu memleketi nasıl idare edeceksiniz? Bunlara ders vermek zorundayız. Ders verin.”

“ÇATLASALAR DA PATLASALAR DA ASGARİ ÜCRETİ 1500 LİRA YAPACAĞIM”
1 Kasım’da sandığa giderken herkesin düşünmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu seçimin diğer seçimlere benzemediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Neden çiftçimize dünyanın en pahalı mazotunu satıyoruz? ‘1,80 kuruştan mazot vereceğiz’ diyorum, itiraz ediyorlar. Ama hiç meraklanmayın, bana yetki verin, 1,80 kuruştan mazotu çiftçimize vereceğim. ‘Emekliye ikramiye verilecek’ diyorum, itiraz ediyorlar. ‘Kaynağı nereden bulacaksın?’ diyorlar. Kuruşu kuruşuna hesabı yapılmıştır. Benim köşeyi dönme gibi bir hastalığım yok çok şükür. Bugün Cuma. Benim kul hakkı yeme gibi bir geleneğim, inancım da yok. Allah nasip etmesin. ‘Asgari ücret 1500 olacak’ dedim beni işverenlere şikayet ettiler. Çatlasalar patlasalar da asgari ücreti net 1500 lira yapacağım."
Köylüye, işçiye, sanayiciye, emekçiye sahip çıkacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede adaleti sağlayacağım, refah ve huzuru bu ülkeye getireceğim. Zaman zaman size din üzerinden siyaset yapılıyor. Kimin elinde bir terazi var ‘bu az Müslüman, bu fazla Müslüman’ diye ayrım yapsın.”
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Bergama mitingini yapmak üzere ilçeden ayrıldı.
(İHA)