7 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti Çanakkale birinci sıra Milletvekili adayı olarak gösterilen Lapseki doğumlu Bülent Turan, baba ocağı, memleketi Çanakkale’ye hizmet etme fırsatı veren partisine teşekkür etti. Turan, “Bundan sonra, İstanbul’da edinmiş olduğumuz bilgi, beceri ve tecrübelerimiz ile memleketimize hizmet için çalışacağız” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Av. Bülent Turan, Çanakkale’den aday gösterildiğini kendi twitter adresinden duyurdu. Turan, “Genel seçimlerde baba ocağı Çanakkale’den aday gösterildik. Rabbim bizlere bu görevi layıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin. Vakit, İstanbul’da uzun yıllar İl Teşkilat Başkanı, 4 yıldır da milletvekili olarak edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimizle memleketimize hizmet etme vaktidir. Doğduğumuz topraklar için koşturacak, ter dökecek ve borcumuzu ödeyeceğiz” gönderilerini takipçileriyle paylaştı.
İlköğrenimini Lapseki 25 Eylül İlkokulu’nda, yüksek lisansını Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde yaptığını da söyleyen Turan, anne ve babası başta olmak üzere birçok akrabasının Çanakkale’de yaşadığını ve bugüne kadar da Çanakkale’den hiç kopmadığını belirtti.
Bülent Turan kimdir?
Bülent Turan, 17 Ocak 1975’te Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde dünyaya geldi. Orta öğrenimini Kartal Anadolu İmam Halip Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde aldıktan sonra Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini aldı. Lise ve üniversite yıllarında bir çok sivil toplum kuruluşunda ve öğrenci organizasyonunda görevler aldı. Kurucusu ve sahibi olduğu Turan Hukuk Bürosu’nun yöneticiliğini yaptı. Hukukçular Derneği’nde Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinin ardından AK Parti İstanbul Teşkilatlanmadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 12 Haziran 2011’de yapılan Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardından 24. Dönem AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili olarak TBMM’de göreve başladı. TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini yürüten Turan evli ve 2 çocuk babası. İngilizce bilen Turan’ın Türkiye’de ve dünyanın bir çok ülkesinde kendi objektifine yansıyan fotoğrafları ve bu fotoğrafların hikâyelerini derlediği ‘Bir Mola’ adını verdiği bir foto-kitabı da bulunuyor.