Çanakkale Ticaret Borsası, organik tarım üreticilerinin tek bir çatı altında toplanması ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi.
Organik Tarım Üreticilerinin buluştuğu toplantıya, Prof. Dr. Harun Baytekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ada, danışmanlık kuruluşları temsilcileri, Çanakkale Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Günay Dereli, GMKA Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Borsa Başkanı Kaya Üzen “Organik tarım ilimizin çok önemli bir potansiyeli. Çok bilinen bir özelliği. Ancak bizim bu özelliğimizi iyi anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor. Organik ürünlerimizin pazarlamasını, markalaşmasını, tanıtımını çok iyi oluşturmamız gerekiyor. Bu ürünlerin pazarlamasında nasıl bir yapı oluşturacağımızı geniş kapsamlı tartışıp herkesi ve her ürünü içine alan çözümler bulmalı adımlar atmalıyız. Burada çatı kuruluşun yapısını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle Borsa olarak organik tarım üreticilerinin tümünü Borsamız çatısı altında toplayıp kendilerine destek olmak istiyoruz “ dedi.
Kaya Üzen’in ardından sorunlarını anlatmak ve çözüm yollarını tartışmak amacıyla tüm üreticilere söz verildi. Pazarlama sorunları, ulusal ve uluslararası fuarlarda ürünlerin tanıtımı, ambalajlama, şirket kurulması, üretim kapasitesi gibi konularda görüş ve önerilerini sundular. Üreticiler Çanakkale Belediyesi tarafından ürünlerini satmak amacıyla Aynalı Çarşı’da kendilerine bedelsiz tahsis edilen dükkânın işletmesi ve burada kurulması gereken ticari işletme hakkında da düşüncelerini ifade ettiler.
Yine toplantıda Girişimci Kadınlar Derneği adına Günay Dereli, danışmanlık kuruluşları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü temsilcileri de kendi çalışmaları, organik tarımda yapılması gerekenler ve verecekleri katkılar konusunda fikir alışverişinde bulundular.
Toplantının bitiminde Borsa Başkanı Kaya Üzen, “Organik tarımda Çanakkale’mizin çok önemli potansiyeli var. Ancak ortak bir yapı oluşturmamız gerekiyor. Borsa olarak bu konuda her türlü destek ve altyapıyı sunmaya hazırız. Borsamızın fuarlar, yurt dışı tanıtım ve pazarlamada çok geniş bir birikimi var. Bu birikimimize organik tarım üreticilerini de dahil etmek istiyoruz. Toplantıda alınan kararların uygulamaya alınmasında ve yürütülmesinde Borsamız geniş bir sorumluluk üstlenecektir. Bu görüş alışverişi toplantılarını periyodik hale getirmek istiyoruz. Sonuçta kazanan hem ilimiz, hem sağlıklı nesillerimiz, hem de üreticilerimiz olacaktır. İlimizin bu alandaki birikimini çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.