Osmangazi Belediyesi, çarpık ve plansız yapılaşma olan mahallelere park, meydan ve yeşil alanlar kazandırarak nefes aldırmaya devam ediyor.
Her mahalleye park, meydan ve yeşil alan inşa eden Osmangazi Belediyesi, Yenibağlar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yenibağlar Meydanı’nı hizmete açmaya hazırlanıyor. Bin 250 metrekaresi yeşil alan olmak üzere, toplam bin 781 metrekare alan üzerine inşa edilen ve içerisinde oyun grupları ile oturma alanlarının yer aldığı meydan, Hüdavendigar Mahallesi sakinlerini yepyeni bir yaşam alanına kavuşturacak.
Yenibağlar Meydanı’nı açılış öncesi gezerek incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçemizin en büyük sıkıntılarından birisi çarpık ve plansız yapılaşma. Tarihi yapısı ve yoğun göç nedeniyle kentteki çarpık yapılaşma, bizlerin hareket alanını da kısıtlıyor. Ancak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her mahallemize sosyal donatı alanları kazandırmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Genellikle kamulaştırmalar sonucunda elde ettiğimiz alanlara kurduğumuz park ve meydanlar, belki de Bursa’nın değil, Türkiye’nin maliyet olarak en pahalı parkları oluyor. Ancak, vatandaşlarımıza nefes aldıracak yaşam alanlarını, hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Yenibağlar Meydanı’nı da önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştirerek mahalle sakinlerimizin istifadesine sunacağız” dedi.