Planlarda olup da gerçekte olmayan yolları Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ile Osmangazi ilçelerini birbirine bağlayacak Köklü Cadde’nin yeniden faaliyete alınması için çalışmalara başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Anadolu Mahallesi’nde yer alan Köklü Cadde’de başlatılan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. ‘Daha yaşanabilir bir Bursa’ için gece gündüz faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, bunlardan birinin de açılan yeni yollar olduğunu kaydetti. Kağıt üzerinde bulunup da uygulamada olmayan, üzerinde binaların yer aldığı yolların açılması için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Özellikle Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde bu tür çalışmalara büyük önem veriyoruz” diye konuştu.
Başkan Altepe, yol açma çalışmaları kapsamında ele aldıkları Köklü Cadde’nin de yakın zamanda hizmete alınacağını kaydetti. Anadolu Mahallesi’nde yer alan caddenin trafiğe açılmasıyla Yıldırım’dan direkt Zafer ve Atıcılar mahallelerine engelsiz geçişin sağlanacağını, Bursa’nın doğu batı istikametinde yeni bir bulvara kavuşacağını söyleyen Başkan Altepe, “Daha önce genişleterek açtığımız Vişne Caddesi’nin güneyinde yer alan Köklü Cadde, inşaat çalışmaları başlatılan köprü üzerinden Atlıspor Kulübü’ne, Zafer Parkı’nın altından Osmangazi’ye bağlanmış olacak” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Köklü Cadde için yapılan kamulaştırmaların sürdüğünü de ifade etti. 50 adet parsel üzerinden anlaşma sağlamaya çalıştıklarını, mülk sahiplerinin yarıdan fazlasıyla mutabakata vardıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Kalan kamulaştırmaları da hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışıyoruz. Binalar boşaldıkça da yıkımları gerçekleştiriyoruz. Bugün de Anadolu Mahallesi’nde Köklü Cadde üzerinde bulunan 2 binanın yıkımını gerçekleştirdik. İnşallah yakın zamanda Bursamızın, Yıldırımımızın nefes alacağı, Vişne Caddesi’ne paralel yeni bir caddemiz daha açılmış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.