Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Türker Ateş, “Bu dönemde, şehrin kanaat önderleri ve yöneticileri olarak aynı masa etrafında bir araya gelmeli ve Bolu olarak şehrimizin 2023 ekonomik vizyonunu, stratejik hedeflerimizi somut biçimde ortaya koymalıyız” dedi.
‘Tabiatın Kalbi’ sloganıyla çıkılan yolda Bolu’nun bir turizm markası haline dönüştürmek için tüm yerel otoritelerin ve siyasilerin el birliğiyle çalışması gerektiğini ifade eden BTSO Başkanı Türker Ateş, “Hizmet sektörünün ise en önemli kollarından birini oluşturan ve bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektöründe mevcut kapasitemizi asgari 2-3 katına çıkartmalıyız. Sektörde sahip olduğumuz potansiyeli gelir, istihdam ve katma değere dönüştürecek bir yol haritasıyla hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Farklı kategorilerde dört mevsim kesintisiz bir turizm destinasyonu olan, “Tabiatın Kalbi” Bolu’muzu bir turizm markası haline dönüştürmek için tüm yerel otoriteler, kanaat önderleri ve siyasilerimiz el birliğiyle hareket etmelidir. Diğer taraftan, Bolu bilindiği gibi artık her biri bir turizm elçisi olan 27 bin öğrenciye ev sahipliği yapan bir üniversite şehridir. Şehrin ekonomik dinamiklerini ciddi biçimde etkileyen Üniversitemizin önümüzdeki yıllardaki grafiğine, gereksinimlerine ve genişleme stratejisine uygun biçimde şehrimizi gerek kentsel, gerekse iktisadi yönden bu sürece hazırlamalıyız” şeklinde konuştu.
BTSO Başkanı Türker Ateş, Bolu olarak 2023 ekonomik vizyonu ve stratejik hedeflerini somut olarak ortaya konulması gerektiğini belirterek, “Bu dönemde, şehrin kanaat önderleri ve yöneticileri olarak aynı masa etrafında bir araya gelmeli, Bolu olarak şehrimizin 2023 ekonomik vizyonunu, stratejik hedeflerimizi somut biçimde ortaya koymalıyız. Bu vizyon ve hedefler doğrultusunda yapılması gereken çalışmaları net biçimde tanımlamalıyız. Planlı, programlı ve projeye dayalı çalışma prensibini yapacağımız bütün faaliyetlere eksiksiz biçimde yansıtabilmeliyiz. İlimizin rekabet yarışına eşit biçimde katılabilmesi ve bu yarıştan kopmaması için talep, beklenti ve ihtiyaçlarının başkentte kazanımlara dönüştürülmesi kaçınılmaz bir gereklilik halini almaktadır” dedi.