Trakya Üniversitesi Tasarım Proje Topluluğu öğrencileri ‘Pehlivan Solar Team’ üyeleri, güneş enerjili ürettikleri ‘Pehlivan’ isimli araçtan sonra şimdi de ‘ElecTrak’ isimli elektrikli araçlarını görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tasarım Proje Topluluğu öğrencileri sözcüsü ve aynı zaman ‘Pehlivan Solar Team’ takım kaptanı Ali Deroğlu, TÜBİTAK tarafından 03-09 Ağustos 2015 tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda, ‘elektromobil’ kategorisinde ‘Pehlivan Elektrak’la yarışlara katılacaklarını söyledi.
TÜBİTAK tarafından 2014 yılında İzmit Körfez Pisti’nde düzenlenen 10. Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları’nın güneş enerjili araçlar FORMULA G kategorisinde “Üçüncülük Ödülü” ve centilmen davranışlarından dolayı “Kurul Özel Ödülü”ne layık görülen “Pehlivan”ı üreten Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan “Pehlivan Solar Team” üyeleri, bu yıl ki yarışmada iddialı olduklarını belirtti.

DEROĞLU: "75 KURUŞ’A 100 KİLOMETRE YOL YAPABİLİYOR"
Pehlivan Solar Team Takım Kaptanı Ali Deroğlu, 16 kişilik ekipleriyle yaklaşık 8 aydır ‘pehlivan elektrak’ için hazırlandıklarını belirterek, “Aracımızın işletim sistemleri, bilgisayar sistemleri tamamen kendi üretimimizdir. Arabamız yaklaşık 190 kilo ağırlığında ve 110 kilometre hıza ulaşabilecek kapasitede. 3 kwh saat batarya ile 100 kilometre gidebiliyor. Yaklaşık olarak şarj süremiz 40 ile 45 dakika arasındadır. Bu da 75 Kuruş’a 100 kilometre yol yapabilmek demek. Trakya Üniversitesi olarak bu yılda Edirne’yi en şekilde temsil ederek birinciliği almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)