55 milyon dolarlık vurgun yapan hacker grubunun lideri olmakla suçlanan Ercan Fındıkoğlu, tutuklu bulunduğu Almanya’dan ABD’ye iade edildi. Fındıklıoğlu’nun 247 yıl hapsi isteniyor.
Küresel banka hesaplarına sızarak 55 milyon dolar çalmakla suçlanan Türk asıllı hacker Ercan Fındıkoğlu, 2013 yılında Almanya’da tutuklanmıştı. Almanya’da tutuklu bulunan 33 yaşındaki Fındıkoğlu’nu ABD’nin isteği üzerine Salı günü ABD’ye iade etti. ABD Adalet Bakanlığı açıklamasında, 2013 yılının Aralık ayında tutuklanan ve Salı günü Almanya’dan ABD’ye iade edilen Fındıkoğlu’nun Brooklyn’deki bir federal mahkemede suçsuz olduğunu savunduğunu bildirdi. Yetkililer, internet üzerinde Segate ve Predator takma isimlerini kullanan Fındıkoğlu’nun, aralarında bilgisayar sistemlerine izinsiz girmek, banka sahtekarlığı ve para aklama gibi 18 farklı suçlama ile suçlandığını ifade etti. Fındıkoğlu ve diğer hackerların Fidelity Ulusal Bilgi Servisi, Master Kartın sahibi olduğu Electra Kart Hizmetleri ve enStage şirketlerinin bilgisayar sistemlerine sızarak en az 3 kredi kartı ve hesap kartı ödemelerinde işlem gerçekleştirdiğini kaydetti.

13 HACKER SUÇLAMALARI KABUL ETTİ
Bir kez bu hesaplarla bağlantı kuran Fındıkoğlu’nun Visa ve Master Kart ön ödemeli hesap kartlarını hedef aldığını ve kart hesaplarındaki bakiyenin ciddi bir şekilde arttırarak büyük miktarda para çekilmesine neden olduğunu kaydetti. Fındıkoğlu tarafından organize edilen grubun daha sonra çalınan hesap kartı bilgilerini dünyanın her yerinden ATM dolandırıcılığı yaparak nakde çeviren kişilere yaydığını kaydeden yetkililer, 2012 ve 2013 yılında yapılan siber saldırılarda 2.8 milyon dolar çekildiğini kaydederek, grubun 13 üyesinin suçunu kabul ettiğini bildirdi.
Yetkililer, Fındıkoğlu’nu Şubat 2013 yılında 24 ülkede 2 günlük periyodlarla ATM’lerden 40 milyon dolar nakit çalan örgütün beyni olmakla suçluyor. Örgüt, 2011 yılında yapılan siber saldırılarda ise 10 milyon dolar, 2012 yılında da benzer şekillerle 5 milyon dolar çalmakla suçlanıyor.
(İHA)