İstanbul’da bir kolejde öğrenciler, karnelerini öğretmenlerinden değil robottan aldı. Robot, öğrencilere tatil süresince yapmaları gerekenler hususunda da önerilerde bulundu.
2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül’de başlayan ilk yarısı sona erdi. 18 milyon öğrencinin karneleri teslim almasıyla yarıyıl tatilini de beraberinde getirdi. Gökkuşağı Koleji’nde düzenlenen karne teslim töreni ise objektiflere en dikkat çekeni olarak yansıdı.

ROBOT NAO’DAN TATİL ÖNERİLERİ
Düzenlenen karne teslim programında liseli öğrenciler tarafından programlanan Robot Nao, öğrencilere karnelerini verdi. Yarıyıl tatilinde ise yapmaları gerekenleri hakkında da şu önerilerde bulundu: “Şimdi dinlenme zamanı. Ancak öğretmenlerinizin verdiği ödevleri ihmal etmeyin. Sizlerin başarılı olması öğretmenlerinizi ve beni çok mutlu edecek.”
2014- 2015 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönemde öğrencileri zorlu bir sınav süreci bekliyor. 8’inci sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına 29-30 Nisan’da girecekler. Sınavda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sorumlu olacak olan öğrencilerden sınava giremeyenler 16-17 Mayıs’ta düzenlenecek olan mazeret sınavına girebilecekler. Lise son sınıf öğrencileri de üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) 15 Mart Pazar günü girecekler. Üniversiteye giriş sınavının ikinci aşamasında Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) yapılacak. LYS sınavı haziran ayında beş oturum şeklinde gerçekleşecek.
(İHA)