Kullanıcılarına müjde veren Instagram, artık fotoğrafları ve videoları orjinal boyutlarında yükleme imkanı sunuyor.
Mobil fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, bugün iOS ve Android versiyonlarına yaptığı güncellemeyle artık kullanıcılar Instagram’a fotoğraflarını sadece kare olarak değil, panoramik ya da portre olarak da yükleyebilecek. Instagram aynı güncellemeyi video ekleme seçeneğine de getirdi. Bu durumdan şikayetçi olan birçok kullanıcı bundan sonra Instagram’ı daha sık kullanabilecek. Daha önceleri fotoğrafı orijinal boyutta eklemek için farklı uygulamalar veya screenshot (ekran fotoğrafı almak) ihtiyaç duyuluyordu. Bu şekilde eklenen fotoğraflar ise altta veya üstte boşluklar bırakarak göz yoruyordu. Instagram bu güncellemeyle radikal bir karara alarak kullanıcılarını sevindirdi.

"KARE FORMAT DEVAM EDECEK"
Konuyla ilgili kendisine ait blog sitesinden açıklama yapan Instagram, kullanıcılarına sundukları yeni yenilikten dolayı mutluluk duygularını ifade etti. Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:
"Kare format bizim her zaman bir parçamız oldu ve olmaya devam edecek. Bununla birlikte, anlatmak istediğiniz görsel hikaye her zaman önce gelmelidir ve biz de anlarınızı istediğiniz şekilde paylaşmayı sizin için basit ve eğlenceli bir hale getirmek istedik. Paylaşılan neredeyse her 5 fotoğraf veya videodan 1 tanesi kare formatta değil ve bu tarz içeriklerin Instagram’da paylaşımının kolay olmadığını biliyoruz; arkadaşlarınız grup fotoğraflarından kesiliyor, videonuzun öznesi sıkışık kalıyor ve Golden Gate Köprüsü’nü boydan boya çekemiyorsunuz.
Bu güncellemenin özellikle Instagram’da video paylaşımı için getireceği yenilikten daha büyük heyecan duyuyoruz. Videolar geniş ekranda hiç olmadığı kadar sinematik gözükecek. Daha önce fotoğraf ve videolar için ayrı ayrı olan filtreler de paylaştığınız her türdeki anlarınız için geçerli olacak. Ayrıca videolarınızdaki filtrelerin yoğunluğunu da ayarlayabileceksiniz. Instagram topluluğunun üreticiliği ve çeşitliliğinden ilham almaya devam ediyor ve bir dahaki sefere nasıl bir şey ortaya çıkaracağınızı görmek için sabırsızlanıyoruz."
(İHA)