Anadolu Üniversitesi Anatolia Aero Design takımı, Hava Harp Okulu ile TÜBİTAK işbirliğiyle 10 farklı ülkeden 25 takımın katılımıyla 2 gün boyunca Hezarfen Havaalanı’nda gerçekleştirilen FFD Future Flight Design-Uluslararası Geleceğin Hava Araçları Tasarımı Yarışması’nda ikinci oldu.
İnsansız hava araçlarında geleceğin tasarımlarını ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen ve ilki 2011 ikincisi ile 2013’te gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra Çin, Bangladeş, Pakistan, Hindistan, Romanya, Macaristan, Polonya, Katar ve Tunus olmak üzere 10 farklı ülkeden 25 takım ve 210 yarışmacı katıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da ödül törenine katıldığı yarışmada birinciliği Çin, ikinciliği Türkiye, üçüncülüğü ise Hindistan’dan katılan ekipler kazandı. Türkiye’den yarışmanın ikinciliğini kazanan Anadolu Üniversitesi Anatolia Aero Design takımının yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi iki ekiple, Ortadoğu Teknik Üniversitesi bir ekiple, Hava Harp Okulu ise 2 ekiple yarıştı.
Yarışmada dereceye giren Anatolia Aero Design takımının ödülleri Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından 18 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’te Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde düzenlenecek törenle verilecek.
(İHA)