Bayburt İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ve İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Yusuf Şen Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ettiler.
Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Öksüzer ve Müdür Yardımcıları M.Öcal Varınca ve Adem Durulmuş’un hazır bulunduğu ortamda konuşan Hacımüftüoğlu, 8-12 Mayıs 2015 tarihinde Bayburt’ta, bütün illerin İlahiyat Fakültesi dekanlarının hazır bulunacağı, ‘Nasıl Bir İlahiyatçı Hedefliyoruz?’ sorusunun cevabının aranacağı, kapsamlı konferans ve paneller düzenleyeceklerini belirterek, Anadolu İmam Hatip Müdürü Öksüzer’in de panelist katılacağı program hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Bayburt İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, “Sosyolog Ümit Meriç’in Konferans vereceği, ayrıca dalında uzman bir çok kişinin panelist olarak katılacağı, ayrıca İmam Hatip Lisesi Müdüründen Öğretmenine; Öğrencisinden Velisine, ‘Nasıl Bir İlahiyatçı Hedefliyoruz?’ sorusunun muhataplarına soru sorarak , herkesin ortak düşüncesinin alınacağı panel hedeflenmektedir.” Dedi. Hacımüftüoğlu bu açıdan muhatap olan herkesin burada hazır bulunmalarının öneminden bahsederek, tabandan İlahiyat Fakültesine gelecek öğrencinin, artı ona destek veren velisinin, öğretmeninin ve öğrenci üzerinde emeği geçen herkesin görüşleri alınarak, bu amaca uygun olarak İlahiyat Fakültelerin de gereken düzenlemeleri gerçekleştirerek, geleceğimizin teminatı evlatlarımıza, istedikleri ve hedefledikleri fakülteleri hazır bulmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürü Murat Öksüzer ve Müdür Yardımcıları M.Öcal Varınca, Adem Durulmuş, gerek Öğretmen gerekse öğrenci-veli olarak bu etkinliğe katkı sağlayacaklarını belirterek, Dekan Nasrullah Hacımüftüoğlu ve Dekan Yardımcısı Yusuf Şen’e, Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.