Nazilli’de sahne alan ünlü şair Ataol Behramoğlu ve sanatçı Haluk Çetin Nazillilere unutulmaz saatler yaşattı.
Nazilli Belediyesi’nin 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali etkinlikleri kapsamında Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunda Türk şiirinin usta ismi Ataol Behramoğlu ve sanatçı Haluk Çetin şiir ve müzik dinletisi ile sahne aldı.
Nazillilerin yoğun ilgi gösterdiği Şiir ve müzik dinletisinde Ataol Behramoğlu en çok okunan ve en beğenilen şiirlerini okurken Sanatçı Haluk Çetin de genellikle Ataol Behramoğlu’na ait şiirlerden bestelediği şarkılarını söyledi. Salonu dolduran kalabalık izleyicileri ile sık sık sohbet eden Ataol Behramoğlu bazı şiirlerinde kullandığı imgeler hakkında görüşler aldı.
Türk şiirinin usta ismi Ataol Behramoğlu, ikinci kez Nazilli Belediyesinin etkiliğine katılmaktan mutluluk duyduğunu Nazilli’ye ikinci kez çağrıldığında çok heyecanlandığını ve güzel şehirde kendisini dilemek için gelen kalabalık seyirci gurubuna teşekkür etti. Sanatın aydınlattığı güzel yüzler, gülen gözler ile buluşan Behramoğlu “Cumhuriyet tam bağımsızlıktır, özgürlüktür, aydınlıktır, laikliktir, birlikteliktir, akımcılıktır. Cumhuriyet, yurtta barış, dünyada barıştır. Cumhuriyet, çağdaş eğitim ve sanattır. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a böyle bir etkinlik yapıp, bizi davet ettiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var, Her Şey Şiirdir, Bebeklerin Ulusu Yok, Kuşatmada gibi şiirlerin sahibi Behramoğlu’na, gitarı ve sesiyle eşlik eden müzisyen Haluk Çetin “20 yıl dile kolay. 20 yıldır Ataol Behramoğlu gibi değerli bir sanatçıya eşlik ediyorum. Onunda dediği gibi kendisi küçük ama insanlarının yüreği büyük olan Nazilli’de olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Dinletiye katılan müzik ve şiir severlerin büyük bir beğeni ile takip ettiği etkinliğin sonunda Ataol Behramoğlu kitaplarını imzaladı.