Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
İstanbul Barosu avukatlarından Tuba Torun, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun tepki çeken “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Avukat Torun, Hacıosmanoğlu hakkında hakaret suçundan dava açılmasını talep etti.
Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle tepkilere yol açan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında bir avukat suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesini sunan İstanbul Barosu avukatlarından Tuba Torun, Hacıosmanoğlu hakkında hakaret suçundan dava açılmasını talep etti.

“KADIN OLMANIN ERKEK OLMAYA NİSPETEN DEĞERSİZ BİR STATÜ OLDUĞU…”
Avukat Torun, savcılığa sunduğu dilekçesinde, Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanan Hacıosmanoğlu’nun “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" açıklamalarında bulunduğunu hatırlattı. Dilekçede, “Hacıosmanoğlu’nun söylemlerine göre ’kadın gibi’ yaşamanın kötü bir durum teşkil ettiği, kadın olmanın erkek olmaya nispeten değersiz bir statü olduğu ve hatta bu şekilde yaşamaktansa ’adam gibi’ ölmenin tercih edileceği derecesinde katlanılamaz olduğu yönünde iradesini yayın yolu ile milyonlarca kişiye karşı açıkça ortaya koymuştur” denildi

"KADIN OLARAK TOPLUMDA SAYGINLIĞIM OLUMSUZ YÖNDE ETKİLENDİ”
Dilekçesinde “Bir kadın olarak, şüphelinin hakaret niteliğindeki bu söyleminin onurumu ve şerefimi rencide ettiğini, şahsımı ve toplum içerisindeki saygınlığımı olumsuz yönde etkilendiğini ve manevi anlamda suçtan zarar gördüğümü açıkça belirtmek isterim” ifadelerine yer veren Avukat Tuba Torun, İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında basın yayın yolu ile hakaret suçundan dava açılmasını talep etti.
(İHA)