Edirne’de, İpsala Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Türk plakalı bir otobüste yapılan inceleme sonucu piyasa değeri yaklaşık 560 bin TL değerinde toplam 9 kilo 173 gram ağırlığında 25 külçe altın, 116 adet madeni para, 10 adet Osmanlı Altın Sikkesi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı İpsala Gümrük Sahası’ndan, Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen, sürücülüğünü Türk uyruklu A.P.’nin yaptığı Türk uyruklu R.B.’nin ise yolcu olarak bulunduğu Türk plakalı otobüs, İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince yapılan istihbari çalışma sonucunda X-RAY taramasına sevk edildi. Tarama sonrası yapılan aramada otobüsün bagaj bölümünde yaklaşık 560 bin TL değerinde toplam 9 kilo 173 gram ağırlığında 25 külçe ve 126 adet madeni para (10 adeti Osmanlı Altın Sikkesi) şeklinde altın ele geçirildi.
Operasyonla ilgili olarak, 3 kişi hakkında hazırlanan tahkikat evrakları İpsala Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilirken, ele geçirilen altınlar ise savcılık talimatıyla İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce muhafaza altına alındı.
(İHA)