Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, Suudi Arabistan ve 9 ülkenin Yemen’e karşı başlattığı askeri operasyonu protesto etti.
Hak ve Özgürlük Platformu’na bağlı aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup, Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde Suudi Arabistan ve 9 ülkenin Yemen’e karşı başlattığı askeri operasyonu protesto etti. Konsolosluk önünde toplanan grup, pankart açarak döviz taşıdı.
Hak ve Özgürlük Platformu adına açıklama yapan Levent Şişman, “Bugün ne oldu da İsrail’in, ABD’nin küresel şer ve nifak şebekelerinin gerçekleştirmiş olduğu işgal ve yıkımlara karşı ittifak yapmayan, sessiz kalan bu Körfez ülkeleri, bu işbirlikçi devletler nasıl oldu da Yemen konusunda duyarlı hale geldiler. Yemen’e saldırı konusunda ittifak yapabildiler. Bu sorunun cevabını merak ediyoruz doğrusu. Buradan ülkemizde ve İslam toplumunda yaşanacak tüm işgallere, hak ve hukuk ihlallerine aynı tavrı ve tepkiyi göstereceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz. Başta kendi ülkemizin idarecileri, Türkiye hükümeti olmak üzere bu haksız ve hukuksuz saldırıya destek veren tüm ülkeleri kınıyoruz. Böylesi bir cinayet, tecavüz ve katliama destek vermemelerini, ortak olmamalarını istiyoruz” dedi.
Grup, yaptıkları basın açıklaması sonrası Yemen’e destek için dua etti.
(İHA)