İzmir’de, hastanede kaybolan 70 yaşındaki Anşe Bilir’den 11 gündür haber alınamıyor. Özel bir ekip kurarak seferber olan İzmir polisi, güvenlik kameralarından yola çıkarak Bilir’i bulmaya çalışıyor.
İzmir’de, 11 gün önce evinde kriz geçirdikten sonra kaldırıldığı Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisinden kaybolan 70 yaşındaki Anşe Bilir, sırra kadem bastı. Psikolojik rahatsızlığı bulunan Bilir’i bulmak için İzmir polisi seferber oldu. Özel bir ekip kurarak Bilir’i bulmak için çalışma başlatan polis ekipleri, Anşe Bilir’in gelen ihbarlar doğrultusunda en son görüldüğü noktaları tek tek inceliyor. Şuana kadar bir sonuç alamayan polis, görülen noktalardaki güvenlik kameralarından da faydalanıyor. Yeni görüntülerinin ortaya çıktığı Anşe Bilir’in bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, kırmızı yeleğiyle, Ege Kent çıkışı istikametinden, Menemen istikametine doğru yaya ilerlediği görülüyor.
Anşe Bilir’in eşi Remzi Bilir ise, polisin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. İzmir polisinin her yerde eşini aradığını; ama bir haber alınamadığını ifade eden Remzi Bilir, geniş çapta bir arama yapıldığını söyledi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Olay, Karşıya Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki evlerinde eşiyle oturan 70 yaşındaki Anşe Bilir, bir süredir psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Evinde kriz geçiren Bilir, 112 acil yardım ekipleri tarafından ambulansa bindirildi. İddiaya göre eşi Remzi Bilir, ambulansa binmek istedi; ancak eşi, yasak olduğu gerekçesiyle görevliler tarafından ambulansa alınmadı. Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisine götürülen Anşe Bilir, tedavisi yapıldıktan bir süre sonra hastaneden ayakkabısız, yalın ayak ve bir süre önce beline takılmış olan metal korsesiyle acil servisten çıkıp kayıplara karıştı.
(İHA)