İstanbul Başakşehir’de dün evinin girişinde silahla vurularak öldürülen kişinin Çeçen mücahit Georgiy Kamayev olduğu ortaya çıktı. 3 ağabeyini Çeçenistan savaşında kaybeden Kamayev’in Esad’a karşı Ensar ve Muhacir grubu ile birlikte savaştığı öğrenildi.
Kayaşehir’de dün gerçekleşen silahlı saldırıda Çeçenistan uyruklu bir kişi öldürülmüş ve isminin Vahit Tarzai Vazalina olduğu açıklanmıştı. Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, cinayetle ilgili yeni bilgilere ulaştı. Saldırıda öldürülen kişinin Vahit Tarzai Vazalina değil Çeçen mücahit Georgiy Kamayev (31) olduğunu belirleyen polis, zanlıların yakalanması için operasyon başlattı. Kamayev’in Emir Kafkasya Grubu’nda Rusya’ya karşı savaştığı ve 3 ağabeyini de savaşta kaybettiği belirtildi. Çeçenler tarafından Mogamed Edelgriev ismi ile tanınan Georgiy Kamayev’in Suriye’de Esad’a karşı Ensar ve Muhacir Grubu ile birlikte savaştığı ve kısa süre önce Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. Kamayev’in evli olduğu, aynı zamanda çatışmalarda hayatını kaybeden bir arkadaşının eşi ve çocuklarına da baktığı öğrenildi.

DAHA ÖNCE 4 ÇEÇEN MÜCAHİT ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
İstanbul’da 2009-2011 arasında 4 Çeçen öldürülmüştü. 29 Şubat 2009’da Zeytinburnu’nda Ali Osaev adlı bir Çeçen, susturuculu bir tabancayla vurularak öldürüldü. Çeçen komutan Osaev’in cinayeti çözülmeye çalışırken, iki yıl sonra yine Zeytinburnu’nda aynı yöntemle 3 Çeçen daha öldürüldü. Cinayetlerle ilgili ’Zona’ kod adlı Çeçen vatandaşı Temur M. yakalanmıştı.
(İHA)