Düzce’de bir tekstil fabrikasında maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçilerin mücadelesi devam ediyor. Fabrikanın iflas etmesi nedeniyle 2 aylık maaşlarını alamayan işçiler 4 gündür fabrikanın kapısında nöbet tutuyor.
Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunun bir tekstil fabrikasında çalışan yaklaşık 150 işçi, 4 gündür fabrika önünde 2 aylık maaşlarını alabilmek için bekliyor. Fabrikada çalışan işçiler, fabrika sahibinin borçlarına karşılık bir başka firmaya devrettiği makinelerin, paralarını almadan çıkarılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Maaşlarını alamadıklarını belirten bir fabrika işçisi, “Kooperatiften iki TIR gelecek, makineleri yükleyecekler, akabinde paraları yatıracaklar. İşçiler maaşlarını çektikten sonra TIR’ları göndereceğiz. Bugün büyük ihtimal çözülecek iş. 1 haftadır işçiler burada mağdur. Bir aylık maaşları içeride kalacak ama alacakları 1 aylık maaşa da razı oldular. Bu yörenin insanını mağdur ediyor fabrikalar. Bu insanları çalıştırıp kaçıyorlar. Belediyenin bu insanlara ruhsat vermesini istemiyoruz” dedi.
Bir başka işçi ise bir haftadır gece gündüz fabrika önünde beklediklerin belirterek, emeklerinin karşılığını almak için mücadele verdiklerini ve cumhurbaşkanı ve başbakanın maaşlarını alabilmek için kendilerine yardım etmesini istedi.
Fabrikayı giriş ve çıkışlara kapatan işçiler, fabrika müdürünün aracının çıkışına da izin vermedi. Maaşlarını alıncaya kadar fabrika önünde bekleyeceklerini de belirten işçiler, gece de fabrika önünde kalacaklarını dile getirdi.
(İHA)