İzmir’in Buca ilçesinde, rampa aşağı giden kamyon freni boşalınca, 5 katlı apartmanın birinci katının salonuna girdi. Kazada, kamyon şoförü Hamdi Ceylan hayatını kaybetti.
Kaza, saat 10.00 sıralarında, Atatürk Mahallesi 204/10 sokak numara 21’de meydana geldi. Bir şirketin yer altına döşenen kabloları için kum taşıyan Hamdi Ceylan (55) yönetimindeki 35 KA 5435 kamyon, 204/33 sokakta rampa aşağı seyir halindeyken iddiaya göre freni boşaldı. Ceylan, frenin tutmamasıyla hızlanan kamyonu yavaşlatmak için yol kenarındaki tel örgülere sürdü. Ancak, kamyon telleri koparıp hızlanarak önündeki 06 U 1632 plakalı otomobili de alıp beş katlı Huzur apartmanının birinci katının salonuna girdi. Gürültüyü duyan apartman sakinleri, kazayı görünce durumu polis, sağlık ve AKS 110 ekiplerine bildirdi. Kazada, şans eseri evde bulunanlardan ölen ya da yaralanan olmadı.

KAMYONUN KUPASINDA SIKIŞTI
Kamyonun kupasında sıkışan şoför Hamdi Ceylan’ın kurtarılması için büyük vinç getirildi. Uzun süren çalışmanın ardından kamyon evin salonundan çıkarılırken Ceylan’ın cansız bedeni sıkıştığı yerden çıkarıldı. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından iki çocuk babası Hamdi Ceylan’ın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

KAMYON ÜZERİME GELDİ KAÇTIM
Apartmanda oturan Nur Yılmaz da korku dolu anları anlattı. Kaza anında işe gitmek için apartmandan çıkmak üzere olduğunu belirten Yılmaz, "Kapıdan bakınca kocaman silindir gibi bir parçanın koptuğunu gördüm. Geri kaçtım. Duyduğum kadarıyla kamyonun freni boşalmış’’ dedi. Apartman sakinlerinden İbrahim Kuduğ da, ’’Kamyonun rampa aşağı geldiği yol meyili yüksek bir yol. Burada yol gözükmemesine rağmen parke taşları ile döşemişler. Burası belediyede yol olarak gözükmüyor. Dolayısıyla burada büyük bir hata vardır’’ diye konuştu. Evinin salonuna kamyon giren ev sahibi Abdullah Öner de, sabah çocukları okula gönderdikten sonra tekrar uyumak için yattığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük bir gürültüyle uyandık. Salona baktım, kamyon içeri girmiş. Allah’tan çocuklar okuldaydı.’’
Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)